Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč potřebuje ještě jeden krok!
Třebíč potřebuje ještě jeden krok! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 27 Únor 2014 08:48

Třetí zápas play-off mezi Třebíčí a Havlíčkovým Brodem opět dospěl do prodloužení. Tentokrát ovšem nemusel ukázat své dovednosti v nájezdech fantom Dolníček. Třebíč po infarktovém závěru porazila Brod 3:2 a na zápasy vede 3:0.

Hosté z Kotliny chtěli konečně v sérii uspět. Domácí Horáci však měli výhodu opravdu domácího prostředí. Více jak 2000 diváků je hnalo za úspěchem. A hned v první třetině se ve 13. minutě prosadil Rosťa Malena. V přesilovce již po pár vteřinách propálil brankáře Kacetla a Třebíč vedla 1:0.

Po zbytek třetiny i ve druhé části se hrál bojovný hokej se šancemi na obou stranách. Oba brankáři, Falter i Kacetl, drželi naděje obou mužstev. Ve třetí třetině vsadili hosté vše na jednu kartu. A vyplatilo se. Nejprve Falter zlikvidoval tutovku Milníka, ale ve čtvrté minutě již nestačil na střelu Ondráčka, 1:1. Hosté dále tlačili a výsledkem byla nešťastná vlastní branka Horáků. Rebelové rázem vedli 2:1. Horáci se ovšem nepoložili a snažili se zápas vyrovnat. I přes tlak a šance se to nedařili. O snaze domácích svědčí počet střel v zápase 51:30!

Minutu a půl před koncem si trenér Pokorný vzal oddechový čas. Se šesti borci v poli se domácí snažili o vyrovnání. Když už se zdálo, že je vše ztraceno, pět sekund před koncem dotlačil puk do sítě  Lukáš Nahodil. Jak po zápase přiznal, ani nevěděl jak. Euforie nejen na ledě, ale doslova bouře v hledišti. Rebelové nevěřili svým očím. Vyhraný zápas ztratili pár vteřin před koncem.

V prodloužení mívá více sil mužstvo, které je v euforii. A to se povedlo. Diváci se sice těšili na nájezdy, ale půl minuty před koncem dovršil své sólo Jakub Čuřík, který snad očima protlačil puk mezi rukou a tělem brankáře Kacetla do sítě.

Potřetí se tak radovali Třebíčští. Poslední krok bývá nejtěžší. Věřme, když už to třikrát dokázali, že i počtvrté Horáci zaberou a sérii ukončí na vlastním ledě! Již dnes od 17:30 se hraje na Třebíčském stadionu další zápas. Od 16. hodin budou otevřeny pokladny, tedy nechoďte těsně před utkáním, můžete pak ve frontě přijít o začátek zápasu. Přijďte domácí povzbudit!

Jan Zeman