Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V sobotu startuje play-off
V sobotu startuje play-off PDF Tisk Email
Pátek, 21 Únor 2014 09:02

Poslední středeční utkání odehráli hráči Horácké Slavie v Mladé Boleslavi. Před minimální návštěvou prohráli 1:4. Termín utkání se kryl se čtvrtfinále českých hokejistů v Soči. Tím pádem i na utkání v Boleslavi, kam chodí tradičně okolo 2000 diváků, přišla jen hrstka – 390 fanoušků.

Utkání se odehrálo ve slušné kvalitě. O všem rozhodla druhá třetina. Domácí dali tři branky, z toho 2 v rozmezí necelých 130 vteřin. Ve třetí třetině hosté jen korigovali stav.

Díky výhře Českých Budějovic v Havířově ovšem zůstala tabulka nezměněna a Třebíč bude v prvním kole play-off hrát „malé“ derby s Rebely z Havlíčkova Brodu. První zápasy se hrají v sobotu a neděli od 17 hodin v Brodské Kotlině, odvety se hrají tradičně od 17:30 ve středu a čtvrtek na třebíčském ledě. Pro diváky je nemilé zdražení vstupného ze 60 na 90 korun (v Brodě 80,-Kč). To už ale k play-off patří. Pro věrné diváky neplatí permamentky, což je ještě více nemilé. Věrným fanouškům nepřísluší žádný bonus! Musí si zakoupit vstupenku v plné výši. Jediný klad je, že jim zůstává rezervace místa. To např. v Boleslavi, Jihlavě či Benátkách platí permanentky i pro play-off, v případě Boleslavi i pro případnou (pravděpodobnou) baráž!

Utkání s Brodem budou mít svůj náboj. Trenér Pokorný byl před několika lety trenérem právě v Brodě a určité napětí je vždy cítit. Před sérií nechce odhalovat nic okolo sestav apod. Až na úvodní buly si nechává informace o posilách, či situaci brankářů. To v Brodě už ohlásili posilu z Hradce, brankáře Kacetla. Série bude určitě vyrovnaná a nic ani nebude znamenat středeční výprask Brodu v Olomouci 11:0! I v Olomouci byla nouze o diváky, pouze 254 jich vidělo koncert Kohoutů. Největší trýzeň byla tradičně v Mostě, kam při olympijské konkurenci došlo jen 66 diváků, pravděpodobně včetně pořadatelů. Klobouk dolů před Havířovskými, kteří stáli o vítězství a soupeře z Kotliny. Tam přišlo přes tisíc diváků!

Dodejme pro úplnost zbylé dvojice nadstavbové části, Boleslav – Benátky, Olomouc – Litoměřice a Dukla – Havířov. Věřme, že Horáci předvedou své kvality a Rebely v prvním kole vyřadí!

Jan Zeman