Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč si krásně zatrénovala v Mostě
Třebíč si krásně zatrénovala v Mostě PDF Tisk Email
Středa, 12 Únor 2014 08:08

Spíše trénink, než zápas I. hokejové ligy, připomínalo utkání Horácké Slavie v Mostě. Horáci si pěkně zastříleli a zvítězili 8:2, když branky inkasovali – neinkasovali až v samotném závěru, když už prakticky zápas z povinnosti dohrávali.

Ihned po 28 vteřinách totiž Hanuljak vyrobil málo vídanou chybu, když namazal Dočekalovi a bylo hned 0:1 z pohledu domácích. Ve třinácté minutě to již bylo 0:3, když se trefili Nahodil a Čuřík. Horáci předváděli hokej jak z jiné ligy, nebo možná spíše Baník Most? Jak správně podotkli domácí fanoušci, byl to ostudný výkon.

Ve druhé třetině postupně přidali branky Fořt a Laš a bylo rozhodnuto. Domácí nebyli schopni ani proměnit regulérní dvouminutovou přesilovku 5:3. Chvílemi to připomínalo, že třebíčští zkoušejí různé herní varianty jako na tréninku. Hráči domácího Baníku bezradně přihlíželi krásným akcím soupeře. Filip Novotný čelil spíše povinným střelám a nahozením, než nějakým nebezpečným akcím.

Ve třetí třetině se nejprve zdálo, že se utkání dohraje z povinnosti, ale hosté opět udeřili. Zvláště sedmá branka Lukáše Nahodila by jistě byla ozdobou Zlaté helmy. Lukáš vyškolil beka domácích otočkou o 360° a prostřelil Hanuljaka mezi betony. Před ním 40 vteřin dával šestou branku Dočekal. Osmý zásah si připsal Křivohlávek. Když zbývalo do konce něco přes dvě minuty, po střele domácího Andrese zazvonila horní tyč. K údivu všech na ledě i mnoha (málo) diváků však rozhodčí uznal branku! Přes protesty třebíčských si ji ani nezobrazil na videu a sebral tak po 213 minutách neprůstřelnost Filipu Novotnému. Druhá branka domácích padla už díky nekoncentrovanému závěru hostů.

Utkání přihlíželo 132 diváků, z toho 5% z Třebíče. Jindy by to bylo slušné procento, zde jen 6 diváků. Nutno dodat, že domácí diváci i přes debakl stále povzbuzovali zdeptané domácí hráče. Třebíč bude čekat, jak dopadne dnešní dohrávka mezi Havířovem a Olomoucí. Pokud Havířov prohraje, je jasné první kolo play-off, soupeř bude z Brodu. V pátek Horácká Slavie může případně vše potvrdit v domácím zápase s největším překvapením soutěže, celkem Ústí nad Labem. Překvapení spíše negativní, neboť místo o postup do nejvyšší soutěže hráli Severočeši o záchranu! Věřme v další povedený výkon „Bílých hvězd“!

Jan Zeman