Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Filip Novotný drží Horáckou Slavii
Filip Novotný drží Horáckou Slavii PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Únor 2014 10:53

Další výhra, další vychytaná nula. Třebíčský gólman Filip Novotný již 155 minut neinkasoval a má lví podíl na vítězství 3:0 nad rezervou Liberce, Benátkami. I na druhé straně za Benátky nastoupil kvalitní brankář Marek Schwarz.

Dlouho se hrálo bez branek, i když šance byli na obou stranách. Zvláště v přesilovkách hrozili Středočeši. Po dvě třetiny nebylo o zápase stále rozhodnuto, utkání jasně dominovali brankáři na obou stranách.

Na začátku třetí třetiny dostali domácí zbytečný trest za špatné střídání. Horáci oslabení perfektně ubránili a naopak šli sami do přesilovky. Ve 47. Minutě bylo zlomeno prokletí brankářů.  Za jásotu diváků proměnil přesilovku Martin Dočekal, který hraje opět za svůj mateřský klub výměnou za Tomáše Vondráčka, který se zabydlel v dresu Komety.  Ta hrála své poslední utkání před reprezentační přestávkou právě také v sobotu. Kromě Vondráčka nastoupili v dresu Brna i Dujsík, Dlapa, Wasserbauer, Raška a Mrázek.

Ale zpět k utkání Třebíče. Domácím přinesl první gól klid na hokejky. Za pět minut měnil podruhé skóre Marek Laš. O čtyři minuty později hrála Třebíč další přesilovku.  Lukáš Nahodil proměnil do odkryté branky krásný pas od Jakuba Čuříka.

 

Diváci viděli hokej, který už měl hodně společného s play-off. Zajištěné obrany, výborní brankáři. Vzhledem k jistotě postupu do další části soutěže možná chybělo více soubojů, což je logické. Hráči se před nejdůležitější částí nechtějí zranit. Diváci i trenér Pokorný byli spokojeni.Již dnes odehrají Horáci další utkání na ledě posledního Mostu. Vítězství by jim již velmi přiblížilo pátou příčku v tabulce. Další utkání se nehraje tradičně ve středu, ale kvůli Olympiádě až v pátek. Ve středu totiž naši hokejisté (včetně třebíčských Eliáše a Erata) hrají v exponovaný čas první zápas se Švédskem. Tedy na poslední utkání Horácké Slavie na domácím ledě v základní části přijďte až v pátek od 17:30, kdy hostí celek z Ústí.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Středa, 12 Únor 2014 21:09