Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Derby jednoznačně pro Třebíč!
Derby jednoznačně pro Třebíč! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Únor 2014 08:14

Letošní sezóna je pro derby Dukla Jihlava – Horácká Slavie Třebíč jako přes kopírák. Vždy vyhrává hostující tým. Nejinak tomu bylo včera, kdy Třebíč jednoznačně zvítězila na ledě Jihlavy 3:0. Zápas měl šťávu a dohrával se v silných emocích.

Začátek byl jako vždy oťukávací a sporadické šance likvidovali oba „jihlavští“ brankáři. V dresu Dukly Rittich a v dresu Slavie odchovanec Dukly Filip Novotný. Až v jedenácté minutě po mírném tlaku Horáků dal první branku Dolníček. Další velkou šanci Třebíčských spálil Dočekal. Šance Jihlavských, kteří nastoupili bez svého nejlepšího hráče Čachotského, byly méně nebezpečné.

I ve druhé třetině hrozili spíše hosté. Situaci dva na jednoho nevyřešili ani Dolníček s Lašem. Dukla byla bezzubá i v přesilovkách a tak udeřili opět Horáci. Sedmnáct vteřin před druhou sirénou Marek Laš vystřelil propagační střelu na branku, kterou si brankář Rittich srazil do sítě. To poslalo jihlavské hráče do kolen.

Zřejmě to zamíchalo i s psychikou v hlavě, neboť to, co předvedli ve třetí třetině, odporuje zdravému rozumu. Dvakrát atakovali brankáře Novotného. Dosti nevybíravým způsobem Hubáček najel za brankou do svého bývalého spoluhráče. Václav Čejka ho ihned poslal k ledu. Hubáček vyfasoval 5 + do konce, Čejka 2+2 min. To se evidentně nelíbilo trenéru domácích Zemanovi, který následně poslal na vhazování Malce s jasnou taktikou, jakou měl ve Viťazu Čechov v KHL: po vhození puku ihned Malec napadl Marka Laše. Stejně tak Martina Dočekala napadl Kuřitko. Zatím co druhý souboj byl docela férový, první už méně. Malec měl zřejmě rudo před očima a mlátil Laše hlava nehlava, až mu způsobil tržné zranění a podezření na otřes mozku.

Po zápase to hodnotil trenér domácích jako zábavu pro diváky. Hostující Pokorný to zase přirovnal k „prasárně“ ruských mlátiček. Po bitce musela vyjet rolba, aby zbavila led krvavých stop. Následně přistoupil ke kriminálnímu zákroku obránce Čáp, který kolenem úmyslně fauloval Fořta. Naštěstí snad bez následků. Známe ale i případy, kdy podobné zákroky končí kariéru hokejisty! Čáp vyfasoval dalších 5 plus do konce (Laš a Malec dostali totéž) a v následné přesilovce ukončil poslední naděje domácích Standa Dietz, který od modré propálil vše. Další šarvátky logicky následovali až do konce zápasu. Domácí Prokš dostal trest ještě 30 vteřin před koncem.

Třebíč zaslouženě vyhrála, tři body se velmi hodí, neboť stále jde o pořadí do play-off. Osmička je uzavřena. Posledním týmem se staly včera Benátky. Nyní se bude hrát o dvojice pro play- off. Třebíč drží páté místo, tedy možný soupeř Rebelů. Ale Litoměřice i Havířov mají malou ztrátu. Havířov dokonce včera jednoznačně porazil Mladou Boleslav. V sobotu může Třebíč udělat další krok k dobré výchozí pozici. Hostí Benátky, které mají play-off jisté a sérii neuvěřitelných sedmi výher (včetně výher nad Boleslavi venku!, Olomoucí, Ústí…). Benátky ztrácí na Třebíč 8 bodů. Věřme, že pozici Horáci udrží. Případné play-off s Duklou si po včerejším zápase nedovedu představit. Play-off bývá ještě vyhrocenější a fanoušci by zřejmě další husté atmosféře pomohli.

Jan Zeman