Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Medvědi neškodní – Horáci slaví
Medvědi neškodní – Horáci slaví PDF Tisk Email
Úterý, 04 Únor 2014 14:19

Pondělní utkání Horácké Slavie bylo pojistkou pro play-off. Neškodné Medvědy porazili 5:1. Za Třebíč se dvakrát trefil Marek Laš, a po jedné brance vstřelili Dolníček, Křivohlávek a Kadela.

Domácí hned v páté minutě vstřelili Berounu první branku, když nechytatelně střílel Laš. Do sestavy se vrátil Martin Dočekal, který v poslední době už v dresu Komety spíše statoval. Také on měl v první třetině pěknou šanci po parádní akci mezi třemi bránícími hráči. I přes další šance už v první třetině gól nepadl.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen hostující Strnad. Ihned po jeho návratu dostal hokejkou do oka Jakub Čuřík a musel led opustit za pomoci spoluhráčů. Domácí kapitán Dolníček reklamoval faul, ale rozhodčí buď nechtěli dvakrát za sebou vylučovat, nebo kdo ví proč žádný trest neudělili. Jakub už se do zápasu nevrátil a je pravděpodobné, že nezasáhne ani do derby s Jihlavou. Domácí hráči byli poněkud rozhozeni a hosté toho využili. Z ojedinělé šance dali v páté minutě vyrovnávající branku. Domácí ale nesložili zbraně a postupně nasázeli Berounu další čtyři branky. O převaze v utkání svědčí i poněkud kuriózní poměr střel 64:16!

Horáci předvedli solidní výkon, a konečně neodevzdali body mužstvu z konce tabulky. Do zápasu už nenastoupil Michal Mikeska, který trenérům oznámil pauzu v sezóně. Dle vyjádření trenéra Pokorného odvedl své, pomohl mužstvu do play-off. Pokud bude chtít ještě nastoupit, dveře má otevřené.Ve středu zajíždí hokejisté Slavie do Jihlavy. Derby s Duklou bude nejen o prestiž, ale i o postavení v tabulce. Je totiž pravděpodobné, že čtvrtfinále play-off bude hrát Třebíč s jedním s rivalů z Vysočiny. Zatím to vypadá na Rebely. I Horáci budou chtít držet páté, či šesté místo, neboť pokles níže hrozí duelem s Olomoucí, která má nejvyšší ambice. Těžme se na středeční, potažmo i další derby!

Jan Zeman