Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč v derby smetla Rebely
Třebíč v derby smetla Rebely PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Leden 2014 10:11

Horácká Slavia opět po více než měsíci slaví vítězství na domácím ledě. V derby s Havlíčkovým Brodem jasně dominovali domácí hráči a zvítězili 4:1.

Důležitý byl vstup do utkání, který měli tentokrát ve své režii svěřenci trenéra Pokorného. V brance domácích nastoupil opět Filip Novotný a prvních 10 minut se docela nudil. Hrálo se prakticky na jednu branku. První oslabení Třebíče domácí přežili celkem bez problému, když hosté spíše jen kombinovali a stříleli mimo dosah Novotného. Zato první přesilovka domácích o dvě minuty později už slavila úspěch. Čuřík s Dolníčkem pěkně rozehráli čtverec a Marek Laš od modré propálil Sedláčka v bráně Rebelů. A než domácí hlasatel vybídl domácí diváky k vyvolání jména střelce už se diváci radovali podruhé, když akci krásně pod víko zakončil Lukáš Nahodil. A nebylo to vše. V 18. Minutě hráli další přesilovku a opět stejná lajna rozehrála pěkný kolotoč, na jehož konci pálil Jakub Čuřík přesně, 3:0!

Ve druhé třetině už byla hra vyrovnanější. Rebelové to nezabalili a snažili se zdramatizovat utkání. V sedmé minutě netrefil prázdnou branku hostující Číp, ale o pár minut později už přesně cílil Polodna, 3:1. Dále se kupily šance na obou stranách. Polodnu při druhé tutovce vychytal Novotný a v závěru třetiny trefil Dolníček břevno.Ve třetí třetině už to byl více boj, který zlomil až Tomáš Fořt, když přesně trefil krásný pas od Tomáše Vondráčka. Domácí ve třetí třetině přežili i dvě oslabení a po zásluze slavili tři body.

Trenér Pokorný byl po zápase spokojen, jak s výkonem, tak hlavně se třemi body. A nezapomněl zdůraznit i podporu diváků, které určitě včera domácí hráči nadchli. Už v sobotu mohou potvrdit vítězství opět na Horáckém ledě proti Havířovu. Domácím manažerům se zatím vyplácí tah s brankářem Novotným, který, ač odchovanec rivala z Jihlavy, odvádí perfektní výkony. Oživením pro obě strany je bek Rylley Miller, který včera odvedl porci kvality a byl překvapen atmosférou z našeho stadiónu, na kterou není z Kanady zvyklý. Způsob fandění je pro něj příjemným překvapením. A to ještě pravděpodobně nezažil kotel v Brně! Věřme, že Horáci budou dál předvádět dobré výkony a play off zdárně vybojují!

Jan Zeman