Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Změna v bráně = jasná výhra
Změna v bráně = jasná výhra PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Leden 2014 15:54

Hráči Horácké Slavie prožili opět týden jako na horské dráze. Ve středu inkasovali debakl na vlastním ledě, když jim Olomoučtí kohouti nasázeli 7 branek. Domácí nevstřelili ani branku a vysloužili si nemálo kritiky nejen od fanoušků, ale i od celého realizačního týmu. Jedno poučení z tohoto zápasu bylo zřejmé. Proti takto zkušeným mužstvům musí mít hráči jistotu v bráně, což dvojice mladíků Dusík, Zelenka nebyla. Jak proti Boleslavi tak proti Olomouci se prostřídali v bráně.

Vedení sáhlo k málo populárnímu kroku. Angažovalo na střídavý start brankáře Filipa Novotného ze Sparty, odchovance Jihlavského hokeje. Do obrany přišel kanadský bek Ryley Miller, kterého zkouší brněnská Kometa. Vrátil se uzdravený David Dolníček. To vše byly plusové body pro utkání v Českých Budějovicích. Hráči Motoru ani jednou nepřekonali Novotného. Jelikož se prosadili všichni tři nejlepší hráči Třebíče, Čuřík, Vondráček, Laš, Horáci vyhráli 3:0 Dvě třetiny byli hosté z Vysočiny lepším mužstvem. V každé třetině vstřelili jednu branku (poslední do prázdné brány při power-play). Ta druhá v 33. minutě byla jubilejní stá v této sezóně. Střelcem byl Tomáš Vondráček. Není to žádná sláva, už osm mužstev má na kontě více než 100 branek. Vedoucí Boleslav dokonce 178! Na druhou stranu, ve středu při kanonádě obdrželi Horáci také stou branku, aktuálně mají skóre 101:101. Sto branek nedostalo jen vedoucí trio Boleslav, Olomouc, Jihlava. Sobotní utkání bylo kuriózní i poměrem střel. Za první dvě třetiny bylo skóre 9:30 ve prospěch Třebíče, třetí třetina skončila 14:0 ve prospěch domácího týmu

Přes 4000 diváků hnalo domácí Motor dopředu, ale bez efektu. Motor se trápí, nepomohla ani výměna trenéra za zkušeného Petra Rosola. Zato Třebíč odváží další cenné body z ledu soupeře, tak jako mnohokrát v tomto ročníku. Zabodují konečně Horáci i na svém stadiónu?

Ve středu je čeká těžký soupeř, Rebelové z Brodu. Uspějí Horáci v derby? V prvním utkání na ledě Brodu Slavisti vyhráli, doma prohráli. Poslední utkání v Brodě se protáhlo do prodloužení, které vyhráli Rebelové. V posledním kole Brod prohrál v Havířově. Prohraje i podruhé?

Jan Zeman