Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horáci doplatili na respekt!
Horáci doplatili na respekt! PDF Tisk Email
Pondělí, 13 Leden 2014 20:32

Až s přílišným respektem vstoupili domácí hráči do zápasu s Mladou Boleslavi. Do branky se postavil mladý junior Zelenka a prakticky si nešáhl na puk. Během 16. minut inkasoval čtyři branky a poté ho vystřídal odchovanec Lukáš Dusík. Ten už další branku nepustil. A jelikož domácí dali o gól méně, skončilo utkání výhrou favoritů ze Středních Čech 4:3. Nutno poznamenat, že ne všechny branky byly nechytatelné.  Škoda, u mladého brankáře byla vidět velká nervozita z takových jmen jako Výborný, Broš, Demel a další.

První třetina byla ve znamení Boleslavských. Od druhé třetiny se hrál jiný hokej. Třebíč chtěla utkání zdramatizovat. A povedlo se nadmíru. Hosté začali být nervózní, bránili se za cenu nedovolených zákroků a hry na jistotu. Horácká Slavia ukázala svoji druhou tvář. Za Třebíč se trefili Fořt, Kaut a Čuřík. Dá se říci, že domácí hráči ovládli zbytek utkání, kdy Boleslav už k ničemu nepustili. Škoda dvou tutovek ve druhé části, kdy se Fořt a Kaut z těžkých pozic neprosadili do prázdné brány! To, že se hosté opravdu strachovali o výsledek, dokumentovala závěrečná power-play. V posledních sekundách jel Výborný sám na prázdnou bránu a k pobavení všech diváků minul ze tří metrů! Hráči odvedli maximum a na konci sklidili potlesk Mann+Hummel arény.

Třebíči chyběly posily z Komety, brankář Falter, Dujsík, Křivohlávek, či mladíci Raška s Mrázkem. Kvůli zranění nehrají ani Dolníček, Rangl a Paták. Zajímavá je situace okolo hráčů na střídavý start. O Lukáši Nahodilovi se hovořilo také, že nehraje kvůli indispozici, nicméně druhý den hrál za Pardubice a dokonce se střelecky prosadil. Tomáš Vondráček, který poslední dobou také hraje pravidelně za Kometu, nastoupil jen na první třetinu. Poté ho trenér stáhl, zřejmě i kvůli jeho vytížení. Hrát 5 zápasů v týdnu je opravdu mnoho! Trenér Pokorný tak točil jen tři řady. Navíc v podobě Dolníčka, Nahodila a Vondráčka chybí i určitá zkušenost s takovými mužstvy jako je lídr z Boleslavi.

Ve středu opět na svém ledě hostí „bílé hvězdy“ celek Olomouce. Podaří se favorita zaskočit podobnou dobrou hrou?

Jan Zeman