Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Hokejisté jako Dr. Jekyll a Mr. Hyde
Hokejisté jako Dr. Jekyll a Mr. Hyde PDF Tisk Email
Čtvrtek, 09 Leden 2014 14:40

Po pondělním katastrofickém utkání s posledním Mostem zajížděli včera hokejisté do Ústí nad Labem. Trenér Pokorný měl po pondělku velmi důrazný pohovor s hráči a najednou to opět jde. V Ústí Třebíčští zvítězili 3:0. Do branky se vrátil Martin Falter a hned vychytal nulu.

Do 18. minuty utkání se hrál oboustranně bojovný hokej s příležitostmi na obou stranách. Poté se během dvou minut trefili Bilčík a Čuřík a Horáci šli do kabin s dvougólovým náskokem.

Ve druhé části v páté minutě zvýšil Kaut na 3:0 a domácí složili zbraně. Pravda, dal si ji nešťastně sám brankář, ale vlastní branky se v hokeji neevidují. Do konce třetiny nepomohly domácím ani přesilovky. Prakticky Falteravneohrozili.

Třetí třetina se dohrávala z povinnosti. Domácí mužstvo nic nevymyslelo a Horáci již jen takticky kontrolovali zápas. Nebyl nikterak pohledný, ale hosté ukázali, že umí zabrat, pokud je potřeba. Hráči Slavie ovšem mají zřejmě jiný pohled na utkání se silnějšími soupeři. Most včera utrpěl debakl na vlastním ledě od Šumperku 3:6. A to i Šumperk zápas kontroloval, když už v šesté minutě vedl 3:1 a v polovině zápasu 5:1. Hráči Třebíče ovšem do těchto zápasů nastupují s myšlenkou, že poslední tým se porazí sám.

Výsledky mužstva podle trenéra Pokorného jsou jako z příběhu Dr. Jekyll a Mr. Hyde. Jsou schopni prohrát na vlastním ledě s posledním a poté vyhrát na ledě prvního. Je pozitivní, že trenér umí hráčům vypláchnout hlavu a vybičovat je k dobrým výsledkům. Otázkou je, jestli to projde i u diváků, kteří mají čím dál méně trpělivosti. V sobotu přijede lídr z Boleslavi. Přijde důstojná návštěva?

Jan Zeman