Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu A opět poslední Most vítězí v Třebíči
A opět poslední Most vítězí v Třebíči PDF Tisk Email
Úterý, 07 Leden 2014 17:01

Již se stalo skoro tradicí, že třebíčští hokejisté rozdávají body slabším. Mužstvo Jánošíků z Horácka tentokrát přenechalo bez práce tři body poslednímu Baníku Most. Severočeši odehráli dobré utkání, které jim usnadnili právě domácí hráči. Výsledek 2:4 z pohledu Třebíče říká vše. Po výborném výkonu v Benátkách odehráli Třebíčští tréninkové utkání.

V první a třetí části se zdálo, jakoby jim ani nešlo o výsledek. Baník porazil v posledních deseti zápasech pouze předposlední Budějovice. Jinak dostává vícebrankové příděly, jako 6:0, 7:2 apod. V sobotu prohrál doma s Brodem 0:2. V Třebíči ovšem vítězí i podruhé v této sezóně. Těžko říci, zdali se jedná o přístup hráčů. Trenér Pokorný po zápase uvedl, že hráče na hru Mostu dostatečně připravil. Nicméně špatný byl přístup hráčů k utkání. Je s podivem, že se to stává vždy s mužstvy z posledních příček tabulky. Most celkově zvítězil letos 8x, z toho 2x v Třebíči! Pokud trenér mluví o špatném přístupu hráčů, zvláště prvního útoku, bylo by na místě s tím něco udělat. Jestli to řešit finančním postihem, či personální změnou je na trenérovi, který je zároveň sportovním managerem týmu. Pokorný vyzdvihl přínos mladíků Litvínova, kteří prakticky táhli mužstvo Mostu. Přitom den předtím odehráli utkání za Litvínov proti Brnu. To samé utkání odehrál i Tomáš Vondráček, Jan Wassebauer a Tomáš Dujsík. Za Pardubice sporadicky nastoupil v neděli i Lukáš Nahodil. Pokud Mostečtí jsou tahouny týmu, nelze u Třebíčských borců mluvit o únavě. I oni by měli svými výkony táhnout tým. Škoda že se to neděje právě v těchto utkáních.

Zvláště když je nyní čeká těžký los. Ve středu zajíždí do Ústí, které se hokejově zvedá. Poté domácí zápasy proti lídru z Boleslavi a příští středu opět na domácím ledě proti Olomouci. V Ústí Třebíč vyhrála, doma tradičně prohrála. Stejný poměr mají Horáci i s Mladou Boleslaví. S Olomoucí má Třebíč zajímavou sérii tří proher se stejným výsledkem 1:3. Po prohře s Mostem se musí hráči velmi snažit tento propadák odčinit proti silným týmům!

Jan Zeman