Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ryneš na planši zazářil
Ryneš na planši zazářil PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Leden 2014 07:29

Vstup do nového roku se na šermířské planši vydařil Františku Rynešovi. Třebíčský borec startoval minulý víkend na silně obsazeném mezinárodním turnaji šermířů – veteránů v Teplicích. Ovládl svou kategorii nad šedesát let a mezi kordisty s přehledem zvítězil.

Za ním na stupních vítězů skončil Jiří Jakeš z teplického šermířského klubu, kterému hodně pomohlo domácí prostředí. Právě on uštědřil Rynešovi jedinou porážku dne, která ovšem na celkové umístění neměla vliv. Bronzovou medaili získal německý reprezentant Prater, účastník posledního mistrovství světa v šermu ve Varně.

Úspěšného třebíčského sportovce jsme se zeptali, jak mu pomohl nově založený šermířský klub v Třebíči. „Určitě se možnost častějšího tréninku projevila. Dosud jsem mohl trénovat jen jednou týdně v Brně, kde byla nejbližší šermírna. Od loňského února je možnost i v Třebíči. V šermírně tělocvičny Red Gym na Račerovické ulici, těsně za koncovou tabulí města, se scházíme každou neděli v 19 hodin, možnost šermovat je však i v jiné dny. Šanci zkusit si netradiční sport pod vedením zkušeného trenéra má každý, zbraň i ostatní výstroj si začátečníci mohou vypůjčit,“ říká Ryneš.

Redakce iHoNem.cz se připojuje ke gratulaci úspěšnému šéfredaktorovi našeho serveru a přeje do nového roku pevnou ruku a ostrý kord i péro.

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 06 Leden 2014 09:28