Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia boduje, v sobotu na Duklu!
Horácká Slavia boduje, v sobotu na Duklu! PDF Tisk Email
Úterý, 17 Prosinec 2013 09:44

Hokejisté Horácké Slavie potřetí za sebou v pondělí vyhráli. Nad celkem Litoměřic vydřeli tři body za výhru 3:2. Do utkání nastoupila posila z celku Komety, ostřílený útočník Libor Pivko. Ten se rozehrává po zranění, tedy posila jen na pár utkání. Nicméně včera muž zápasu!

Po kanonádě nad Šumperkem 7:1, to bylo včera daleko složitější. Začátek byl pro Třebíč uspokojivý. Litoměřice se dostávaly do šancí sporadicky, Horáci hrozili více. Vše korunoval v čase 17:01 Wasserbauer první brankou utkání.

Na začátku druhé části využil přesilovku Pivko, jenž se zapsal do historie Horácké Slavie. Zdálo se, že domácí mají vše ve svých rukou. No, chyba. Hosté začali zle zatápět Horákům, kteří se bránili i za cenu vyloučení.

Když už se zdálo, že Třebíč náskok uhájí, čtyři vteřiny před koncem Litoměřice snížily na 2:1.

Do třetí části hosté opět přitlačili a Horáci nevěděli kam dříve. Ve třetí minutě ještě Falter famózně chytil šanci Žovince, o minutu později již byl na akci Středočechů krátký. Hosté opět tlačili a Suja měl na holi hattrick, ale Falter opět předvedl vynikající zákrok. Podobnou šanci měl na holi i domácí Marek Laš, ale tentokrát předvedl „ligový“ zákrok Sedláček. Při další přesilovce Litoměřic domácí „bílé hvězdy“ hosty k ničemu nepustily. Poté se začali osmělovat i Třebíčští a vše vyvrcholilo při vyloučení klíčového hráče Litoměřic Suji. Pivko doklepl za záda Sedláčka Mikeskovu ránu. Puk se doslova došoural za čáru a Třebíč tři minuty před konce opět vedla. Krátce na to mohl vše rozhodnout Vondráček, ale nedal a poté předvedl zákrok večera Falter, který opět vychytal Suju! Souboj Suja vs. Falter tedy nerozhodně 2:2. Hosté se snažili vyrovnat i v power-play, ale marně. Domácí udrželi vedení a doslova vydřeli tři body.

Ve středu zajíždí Horáci do Berouna a v sobotu před vánoční pauzou hostí doma Duklu Jihlava. Věřme, že se nebudou opakovat incidenty mezi fanoušky, jako naposled v Jihlavě a diváci si spíše užijí pěkný hokej a předvánoční atmosféru!

Jan Zeman