Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští v oslabení brali z Kotliny bod
Třebíčští v oslabení brali z Kotliny bod PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Prosinec 2013 09:56

Po pondělním vítězství na domácím ledě nad Motorem České Budějovice 3:2 včera hráli Horáci v Brodské Kotlině. Nelehké utkání skončilo až v prodloužení, kdy domácí urvali druhý bod. Do zápasu šli Třebíčští hokejisté pouze na tři útoky a dohrávali s torzem hráčů. Během zápasu se zranil obránce Matějíček a Mikeska dostal trest do konce utkání.  Tradičně bývá derby mezi Třebíčí a Havlíčkovým brodem velmi vypjaté. Nyní k tomu přispěli i rozhodčí a neznalost nových pravidel. Ale popořádku.

Začátek utkání byl velmi nervózní a rozhodčí hned od úvodní minuty trestali sebemenší náznak faulu. Třebíč odehrála v první třetině polovinu času ve čtyřech i ve třech. Ve čtrnácté minutě byl vyloučen Čuřík na 2+2 za podražení a faul kolenem. Rozhodnutí zvláštní. Přesilovku po 30 vteřinách domácí využili. Ale při akci fauloval Dietz. Rozhodčí gól uznal a vyloučil hosty do tří. Přesně podle nových pravidel. Běžící trest se ruší, na lavici jde nově vyloučený. Jelikož Čuřík dostal 2+2, rušil se pouze první trest, druhý dvouminutový běžel dál. Hosté diskutovali s rozhodčím, ale marně. Nová pravidla platí již od září!  Tím se samozřejmě zvedla hladina krve v žilách Horáků.

 

Oslabení ubránili a do druhé třetiny šli jako vyměnění. Začali více bruslit, méně faulovat a využili šance. Nejprve v sedmé minutě Čuřík orazítkoval břevno branky Rebelů a za minutu už Nahodil zasunul kotouč za záda Kacetla. V zápětí dostali Horáci šanci na přesilovou hru. K překvapení celého stadiónu a radosti domácích fanoušků, vstřelili branku domácí. Ve třetí třetině došlo k zajímavé situaci. V polovině třetiny se vhazovalo u branky Rebelů. Domácí Milfait si jel vyměnit hokejku. MIkeska po chvíli, kdy se mělo vhazovat, udělal to samé. Ovšem rozhodčí vyloučil Mikesku na 10 minut – osobní trest. Mikeš se rozčiloval (po právu) a dostal tedy do konce zápasu. Po pár vteřinách srazil domácí obránce na led Čuříka, ale bez potrestání. Diváci v Třebíčském kotli zuřili! Po chvíli opět orazítkoval Dietz horní tyč branky Brodu. Velký tlak Třebíče vyústil v druhou branku Lukáše Nahodila a vyrovnání.

Domácí byli na ručník a museli si vzít už v 54 minutě oddechový čas. Poté měl další obrovskou šanci Nahodil, ale na hattrick nedosáhl. Minutu před koncem došlo opět k rozporuplnému rozhodnutí rozhodčích, kdy Dietz běžně dohrál souboj u mantinelu v polovině hřiště. Rozhodčí ale viděli faul a poslali Třebíč opět do oslabení. O to horší, že se oslabení přesouvá do prodloužení a domácí měli výhodu hry 4:3. Horáci se ze všech sil ubránili, ale vzápětí oslabení hráči udělali chybu a Havel vystřelil druhý bod pro Rebely.

Bod vzhledem k vývoji utkání je možná málo. Ale vzhledem k vyhrocenému průběhu mohlo utkání dopadnout všelijak. Mužstvo dohrávalo se čtrnácti hráči. V sobotu odjíždí Horáci na led Havířova. Věřme, že se jim podaří navázat na dobré výkony na ledech soupeřů.

Jan Zeman