Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Olomouc udolala Třebíčské hvězdy
Olomouc udolala Třebíčské hvězdy PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Prosinec 2013 15:26

Po vítězství na ledě lídra Z Mladé Boleslavi hráli Třebíčští v sobotu v Olomouci. Další favorit soutěže se minulé kolo trápil a prohrál doma s Brodem. Tuto prohru chtěli domácí odčinit a porazit Horáky.

Nezačali ale šťastně a už po minutě hry mohlo být pro Hanáky zle. To se dostali sami pře brankáře Čuřík s Fořtem, který ale laxně neproměnil stoprocentní šanci. Jakub Čuřík byl ústřední postavou dne. Nejen svými 4 minutami na trestné lavici. Byl velmi agilní a právě on se postaral o produktivitu hostů. Jako bývalý hráč Olomouce měl motivaci. Pálil na domácího brankáře ze všech pozic a jen se štěstím gólman Halász odolával. Jednou se mu to nepodařilo, když za stavu 0:2 Čuřík snižoval.

Předtím domácí trestali chyby hostů. Nejprve Kindl úspěšně provedl trestné střílení a poté v přesilovce skóroval Selingr.

 

I když domácí Kohouti předvedli opět matný výkon, za přispění brankáře udrželi vedení až do konce. V power-play pečetil výhru domácích Knotek. I domácí trenér Dopita neměl příliš pochvalných slov na hru celku, vyjma brankáře Halásze. Do hry na straně Třebíče zasáhl poprvé mladý bek Zlína Matějíček. Po nějaké době opět nastoupil do útoku Miroslav Holec. Dobrou zprávou pro fanoušky bílých hvězd je prodloužení kontraktu Michala Mikesky. Tento důrazný odchovanec Horácké Slavie bude působit do konce sezóny. Pokud by se ovšem našla lukrativní nabídka, klub je ochoten Mikešovi vyjít vstříc.

Již dnes hostí Třebíč Motor České Budějovice. Před sezónou favorit soutěže, nyní spíše na sestup. Ale jak známo, tápající celky se v Třebíči obvykle chytí. Věřme, že dnes to bude jinak a Horáci potvrdí dobré výkony z minulých dvou kol.

Jan Zeman