Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Výhra na ledě lídra soutěže
Výhra na ledě lídra soutěže PDF Tisk Email
Čtvrtek, 28 Listopad 2013 15:43

Hráči Třebíče potvrdili, že jsou nejlepší ve hře na soupeřově ledě. Ani lídr z Mladé Boleslavi nedokázal houževnaté mužstvo z Vysočiny porazit. Třebíč zvítězila 5:4 na nájezdy.

V utkání se objevil po měsíci junior z Komety Adam Raška a právě on vstřelil ve třetí minutě zápasu první branku hostů. Za tři minuty poté se prosadil Lukáš Nahodil a Třebíč vedla 2:0. Poté hráli Horáci přesilovku, ale bez efektu.

V celém zápase na rozdíl od Středočechů nevyužili přesilovku. Domácí bruslaři hned dvakrát. Poprvé ve druhé třetině vstřelil branku Jan Starý, který se prosadil premiérově v dresu Boleslavi. Za dvě minuty bylo vyrovnáno, když se trefil Nouza. Než si stačili domácí fanoušci zapět vítězný chorál, tak zase dozpívali. Michal Mikeska za 23 vteřin opět otočil utkání na stranu Třebíče, 2:3. V polovině utkán však Třebíčští opět faulovali a domácí využili druhou přesilovku. Bylo vyrovnáno 3:3.

 

Diváci ani hráči se nenudili, trenéři vymýšleli, jak strhnout utkání na svoji stranu. To se povedlo hned na začátku třetí třetiny, kdy se vrátil z trestné lavice Musil, dostal přihrávku, kterou přenechal najíždějícímu Brožovi, který se nemýlil. Domácí šli poprvé do vedení 4:3. Boleslavští se snažili o další branku, ale jejich pokusy neměli razanci ani přesnost. Naopak v 58. minutě se Marek Laš nejlépe zorientoval v „trmě-vrmě“ a zařídil vyrovnání.

V prodlužení se hrálo jen z povinnosti a vše měly vyřešit nájezdy. Za domácí nemohl jet specialista Nouza, který se nechal vyloučit v prodloužení po souboji s Vondráčkem. Úspěšný byl v nájedech jen Jakub Čuřík. Boleslavský Vrbata, Klimenta ani Broš nedali, stejně jako Martin Čech.

Druhý bod a vítězství si zaslouženě odváží Třebíč. Trenér Pokorný byl spokojen, na rozdíl od domácího Mariana Jelínka, který se po utkání omlouval za výkon svých svěřenců. Další utkání hrají Horáci v sobotu v Olomouci. Přivezou další body? Olomouc doma prohrála s Brodem a těžko bude chtít opět ztratit…

Jan Zeman