Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Znojmo utrpělo debakl
Znojmo utrpělo debakl PDF Tisk Email
Neděle, 13 Prosinec 2009 17:26

Jestliže někteří fanoušci projevili před zápasem Slavie se Znojmem obavy o výsledek, hráči je velmi rychle vyvedli z omylu. Zápas se proměnil ve střelecké hody a výsledek 6:1 pro domácí byl určitě spravedlivý. Mužem večera byl jistě Vladimír Stejskal, který společně s Rodem (oba hráči Č.Budějovic) posílil domácí před důležitým utkáním, a dosáhl hattricku! Hosté přijeli do Třebíče oslabeni o klíčové hráče, ale po sérii proher s cílem odehrát dobrý zápas. Bohužel, než se pořádně rozkoukali, Jakub Káňa rozradostnil domácí fanoušky. V sedmé minutě už bylo 2:0, když se poprvé trefil Stejskal. Hosté se snažili o srovnání stavu, ale domácí ani na okamžik nepustili Orly do hry. A v patnácté minutě už bylo po střele Dolníčka 3:0, když na trestné lavici seděl ex-třebíčský Staněk. Poté stojí za zmínku jen dělovka hostujícího Hořavy, která skončila na tyči Štůralovy klece.
Do druhé třetiny vstoupili hráči obou celků opatrněji. Nejprve dostali příležitost k přesilovce hosté, ale výhodu nevyužili. Poté se na ledě zajiskřilo a také se častěji vylučovalo. Domácí ovšem nevyužili ani přesilovku 4 na 3. Přesně v polovině utkání ovšem Lukáš Nahodil našel volného Stejskala a bylo 4:0. Byl to klíčový moment utkání, který zlomil hosty. Sice Orli snížili na 1:4 Protivným, nicméně o dvě minuty později už bylo 5:1. Hattrick dovršil Stejskal. Výborný výkon navíc podal domácí gólman Štůrala, který kryl i bravůrní akci Havlíka, který objel zezadu domácí branku, ale brankář Slavie šanci zlikvidoval.
Ve třetí třetině už domácí hlídali stav a díky náskoku a pohodě hráli atraktivní hokej. Navíc ve 47. minutě vystřelil švihem mezi nohama obránce Orlů Nahodil a puk zaplachtil do šibenice. To bylo na hostujícího brankáře moc a do branky poslal svého trenéra, Jaroslava Kameše, který musel díky marodce plnit roli dvojky. Ten už žádný gól nepustil a tak ke spokojenosti domácích dopadlo utkání 6:1. Naši tak oplatili Orlům prohru z jejich stadiónu.
Za zmínku určitě stojí „plný dům“, neboli návštěva 3740 diváků, což je rekord I. ligy,  čímž bylo překonáno i derby Ústí - Chomutov. Diváci vytvořili perfektní atmosféru derby a pochvalu zaslouží i hostující fanoušci, kteří přijeli v hojném počtu – odhad okolo 700 – a fandili až do poslední minuty. Lukáš Nahodil se posunul do čela tabulky kanadského bodování!
V pondělí zajíždí Horácká Slavie do Chomutova, který i přes pět proher v řadě je favoritem celé soutěže. Doufejme, že naši borci jeho herní krize využijí!

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 21 Prosinec 2009 07:50