Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Z Litoměřic bez bodu a s nášupem
Z Litoměřic bez bodu a s nášupem PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Listopad 2013 12:36

Sobotní utkání v Litoměřicích skončilo pro Horáckou Slavii prohrou 2:5. Výsledek odpovídal stavu hry.

Domácí na Horáky vlétli a už po první třetině bylo skoro jasno. Během sedmnácti minut vedli 3:0 a první kontaktní gól hostující hráči vstřelili až minutu před první sirénou Čuříkem.

Do druhé třetiny šli Třebíčští s odhodláním výsledek otočit, ale byli to domácí hráči, kteří pevně drželi taktovku zápasu. Navíc po chybě při střídání hasil únik Čermáka hostující obránce faulem. Nařízené trestné střílení Čermák proměnil a domácí vedli o tři branky.

Teprve až ve třetí části Horáci zabrali. Mnoho šancí ale pochytal mladík v brance Litoměřic Tomáš Král. Třebíčští opět zvítězili na střely, tentokrát 41:29. Bohužel branky dávají jiní.

 

Ve třetí třetině už jen korigoval Tomáš Fořt, který nadvakrát překonal Krále. V power- play dali pátou branku domácí. I když se mluvilo o posílení kádru Litoměřic, jedinou opravdovou posilou byl Martin Koudelka z Mladé Boleslavi, který přišel do konce sezóny na hostování. Jinak počtem odehraných utkání v extralize je skutečnou posilou Rudovský z Kladna, který je na střídavý start již od loňska. Třebíčské „komety“ mají letos v extralize určitě odehráno více, než Litoměřičtí ve Spartě.

Již dnes bude v Třebíči odehráno další utkání, ve kterém hostí Berounské Medvědy. Zatím stále překvapení soutěže. Pokud Třebíč uspěje, právě Beroun v tabulce přeskočí. Ve středu následuje derby v Jihlavě. Dukla je sice v tabulce druhá, ale v derby tabulky neplatí. Jihlavě určitě pomáhá nejen finanční injekce od města v podobě 3 mil. CZK. Ale i osoba jednatele Bedřicha Ščerbana. Jako manager a jednatel v loňském roce v potížích sám přispěl půjčkou 800 tis. CZK. Otázkou je, zdali šlo o čin rytířský, nebo kaskadérský. Ale to se dovíme v budoucnu. Ve středu na ledě ovšem vše začíná za stavu 0:0.

Jan Zeman