Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč přetlačila Kadaň na poslední chvíli
Třebíč přetlačila Kadaň na poslední chvíli PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Listopad 2013 10:11

Těžké utkání bylo ve středu na Třebíčském ledě. Sousedi v tabulce se stejným bodovým ziskem hráli o šest bodů. Nakonec se radovali domácí Horáci, kteří vyhráli na nájezdy 2:1. Na třebíčském ledě se po 14ti letech objevil v domácím dresu Michal Mikeska. Patřil k aktivním jedincům, do zápasu se zapsal minimálně ranou do masky hostujícího brankáře Řehoře.

Zápas začal aktivně na obou stranách, od začátku pěkně z ostra. Hrály se přesilovky, ale gól padl až v patnácté minutě v oslabení. Obránce Dlapa při vyhození nastřelil brusli Kadaňského Bartejsa a ten střelou překonal Faltera.

 

Ve druhé části Horáci tlačili puk do brány, ale marně. Hosté se do šancí dostávali jen při přesilovkách. Domácí hráli i 5:3, ale po třiceti vteřinách ukončil přesilovku Mikeska, který byl taktéž vyloučen.

Ve třetí třetině se hrálo skoro stále na jednu bránu. Třebíč se snažila vyrovnat. Opět domácí pálili jak zběsilí, ale bez efektu. Počet střel v utkání byl 45:29. Výjimkou byla 55 minuta. Tehdy hráli Severočeši přesilovku a dvakrát se ozvala tyč překonaného Faltera. Diváci měli puls hodně vysoko. Ale ani další šance branku nepřinesly. Diváci se pomalu přesouvali k východu a smiřovali se s další prohrou na domácím ledě. Ovšem zaúřadoval brněnský štírek Jan Káňa. Dostal přihrávku od obránce Bilčíka, najel do pásma a vystřelil. Puk prošel Řehořovi mezi betony a bylo srovnáno.

V prodloužení branka nepadla a tak rozhodovaly nájezdy. Ty nepatří mezi silnou disciplínu Horáků. Tentokrát měl trenér Pokorný šťastnou ruku. Falter zlikvidoval oba nájezdy hostů a domácí Čuřík i Čech proměnili. Zasloužené body zůstaly doma. Škoda jen, že jeden chybí.

 V sobotu zajíždí Třebíčští do Litoměřic a už v pondělí hostí překvapení soutěže Beroun. V Litoměřicích čeká těžký soupeř, který minulá kola doma porazil Budějovice a včera vyhrál v Brodě. Horáci ale venku umí, tak se nechme překvapit.


Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Listopad 2013 10:50