Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští vyhráli v Šumperku!
Třebíčští vyhráli v Šumperku! PDF Tisk Email
Pondělí, 04 Listopad 2013 22:30

Další tři body si do tabulky připsali hráči Třebíče. V sobotním utkání zdolali Šumperk na jejich ledě 4:2. Po vítězství nad Havířovem, kdy se do sestavy vrátili Čiliak s Káňou, potřebovali Horáci další impuls. Vzhledem k nabitému víkendu jim z Komety tentokrát hráči nepřijeli. Do branky se tak opět postavil Martin Falter. Ovšem do útoku přišla posila už nečekaná. Na měsíc je prozatím v týmu Michal Mikeska. Třebíčský odchovanec a několikanásobný reprezentant je určitě tou posilou, na kterou trenér čekal. Hráč se zkušeností a přehledem je vždy k nezaplacení.  Uvidíme, jak dlouho Mikeš zůstane. V sobotu byl platným hráčem a svojí bojovností na soupeře platil.

Už v šesté minutě vyrovnaného utkání proměnil přesilovku Marek Laš a hosté šli do vedení 1:0. Draci však za tři minuty kontrovali, ale v patnácté minutě strhl vedení na stranu Horáků Martin Čech. Do konce třetiny měli ještě domácí šanci na vyrovnání, ale bez efektu.

 

Zato ve druhé třetině už se jim to povedlo, když ve čtrnácté minutě vyrovnal Žalčík. Hráči Šumperku měli i další šance, ale Falter byl bezchybný.

Na začátku třetí třetiny dohrávali Draci přesilovku. Neúspěšně. Naopak hostující Lukáš Nahodil lehce sebral puk domácímu obránci a hned v první minutě poslal Třebíč do vedení. Když pak proměnil Bilčík další přesilovku ranou od modré, bylo prakticky rozhodnuto.

Třebíč potvrdila, že venku se jí daří sbírat body. Věřme, že konečně potvrdí i doma tento trend. Ve středu je čeká Kadaň.

Jan Zeman