Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia konečně doma vyhrála!
Horácká Slavia konečně doma vyhrála! PDF Tisk Email
Pátek, 01 Listopad 2013 09:33

Po pěti domácích prohrách se konečně diváci dočkali. Nebylo to lehké utkání, ale zato s dobrým koncem. Třebíč porazila nováčka z Havířova 3:1. Ke zlepšenému výkonu přispěl impuls v podobě posil z Komety. Do brány se vrátil Marek Čiliak, aktuálně chytající ve výborné formě i v Kometě. Do útoku přišel po roce Jan Káňa z Komety. Oba dva se stali ústředními postavami tohoto souboje. Marek vychytal poslední výhru na domácím ledě proti Litoměřicím a vítězným trumfem byl i tentokrát. Hlavně ve druhé třetině, kdy měli hosté mnoho šancí zvrátit skóre.

Horáci šli do vedení již ve čtvrté minutě, kdy Káňa našel před brankou Křivohlávka a ten procedil puk do branky hostů. Ve čtrnácté minutě provedl ukázkovou akci Wasserbauer. Sám projel do útočného pásma a přes obránce vystřelil přesně mezi betony, 2:0! A šance nekončily, bohužel ale bez gólu.

Do druhé třetiny už ale hosté přišli nabuzeni a utkání se překvapivě dostalo více pod režii Havířů. Když už všechny šance zlikvidoval Marek Čiliak, domácí hráče i diváky polilo horko. Jen 14 vteřin před koncem druhé části vypálil Jakub Šlahař a Havířov snížil na 2:1. Diváci o přestávce nervózně diskutovali, zda Třebíčští prolomí smůlu a výsledek udrží.

 

První velkou šanci ve třetí třetině měli hosté, ale Čiliak byl bezchybný. Ve čtvrté minutě už ale bylo pro Horáky veselo. Jan Káňa dostal přihrávku do jízdy, najel do pásma a z pravé strany přesně pálil nad lapačku, 3:1. Domácí „bílé hvězdy“ přežili i minutové oslabení 5:3, i závěrečnou power-play hostů. Trenér Pokorný sice po zápase nebyl na 100% spokojen s výkonem, ale s výsledkem určitě.

Věřme, že hráči Třebíče prolomili smůlu a nyní potvrdí tuto výhru v dalším domácím zápase. V sobotu zajíždí do Šumperka a ve středu doma hostí Kadaň, která má stejně bodů jako Třebíč, tedy zde se hraje o 6 bodů! Udrží si Třebíč šestou pozici v tabulce?

Jan Zeman