Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč prohrála v derby
Třebíč prohrála v derby PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Říjen 2013 10:53

Pátá porážka Horácké Slavie na domácím ledě v řadě je už alarmující. Přes 1500 diváků zavítalo na derby proti Havlíčkovu Brodu. Bohužel viděli další prohru 1:2. Co je platné, že dvě třetiny byli domácí hráči lepším týmem, když v závěrečné třetině zápas prohrají. Rebelům stačili necelé dvě minuty, kdy dvěma zásahy obrátili skóre.
Domácí hráči sice měli dvě třetiny převahu, opět pálili jako u Verdunu, ale bez efektu. Počet střel 52:22 ukazuje na minimální produktivitu. Pravdou je, že hostům z Brodu pomohl výrazně brankář Kacetl, který je dvojkou HC Mountfield. Ondřej Kacetl má i zkušenosti z EBEL ligy, kde chránil branku Znojma. Nedávno vychytal i útočníky mistrovské Plzně, kdy i jim povolil jen jednu branku. Taková posila na střídavý start mužstvo pozvedne. Hráči Slavie by potřebovali stejný impuls. Do hry naskočil opět Miroslav Holec, který měl šance, ale bez efektu. Navíc za Horáky už nenastoupí obránce Hruška, kterého Brno uvolnilo do Vítkovic.

Díky velkému množství střídavých startů je pro trenéra těžké určovat taktiku na další zápasy. Trenér Pokorný se dozví hráče i několik hodin před zápasem. Je sice dobré, když hráči nastoupí, ale určitě chybí sehranost. Navíc se jedná většinou o mladé hráče, kteří sice potřebují herní rytmus, ale nejsou až tak motivováni k dobrým výsledkům. Oni mají svoji budoucnost ve svých mateřských klubech. Příkladem může být obránce Dujsík, který pravidelně nyní nastupuje v Kometě.

Trenér stále hledá optimální sestavu. Všechno nelze házet na psychický stav hráčů. Na ledě soupeřů bodují, viz středeční bod z ledu Motoru Českých Budějovic.

Situace v tabulce je velmi vyrovnaná a ztracené body budou jistě chybět. Mezi šestou Kadaní a předposledním Mostem je rozdíl pouhých sedmi bodů. Třebíč je sedmá s dvaceti body. Za nimi je čtvero týmů, které mají o bod méně. Každá další prohra je přibližuje ke dnu tabulky, což je na loňského semifinalistu soutěže málo.

Ve středu 30.10. hostí Horáci doma nováčka z Havířova. Bude to konečně za tři body?

 

Jan Zeman