Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští si zahrávají s fanoušky
Třebíčští si zahrávají s fanoušky PDF Tisk Email
Úterý, 15 Říjen 2013 07:48

Sobotní utkání Horácké Slavie proti celku Baníku Most bylo útokem na nervy domácích diváků. Hrát na domácím ledě s posledním celkem a prohrát 1:2, to už je pro diváky trochu moc. Mnoho z nich to dalo pocítit už při hře. Pískot a bučení provázelo hráče ve třetí třetině. Po domácím výprasku od Jihlavy přišlo hladké vítězství v Benátkách a poté opět zkrat. A není to poprvé. Už v pátém kole přenechali domácí hokejisté dva body poslednímu Šumperku. Nyní jako charita rozdávají body opět těm nejslabším.

Pro hráče Slavie nebylo varováním vítězství v minulém kole nad Rebely z Brodu. Stejně jako upocené vítězství Motoru České Budějovice 1:0. Domácí hráči přistoupili i podle trenéra Pokorného k zápasu laxně a už ve třetí minutě inkasovali. Sice po šesti minutách Hruškou srovnali, ale dál hráli jen na půl plynu. Jak poznamenal po utkání domácí lodivod, nepodařilo se v hráčích vyburcovat větší snahu po vítězství.

Nebyl ve hře důraz, sice hosty zahrnuli 61 střelami, ale bez efektu. Většina střel byla pro brankáře lehce chytatelná, signalizovaná dopředu. Hráči nezjednodušili hru. Nepomohlo ani zamíchání sestavou, hra na tři pětky, ani power-play v závěru hry. Jak už jsme popsali po utkání s Jihlavou, problém může být příliš mnoho hráčů na hostování, neboli na střídavý start z Brna. V neděli už opět někteří hráli za první mužstvo Komety. Jmenovitě Hruška, Wasserbauer, Dujsík, Křivohlávek. Hráčům je potřeba lepší soutěž přát, jen to je nakopne k lepším výkonům. Bohužel, vidina zajištěné budoucnosti může mít negativní vliv na výkon v celku nižší soutěže. Myslet na to, že se zraním ve druhé lize a kvůli tomu nebudu hrát extraligu? Do celku Komety naskočili i Vondráček, Dolníček, Fořt se Sedláčkem za Zlín. Ale nejsme vědmy, abychom viděli do hlav hráčů.

Snad si vezmou ponaučení z tohoto nezdaru a ve středu zabojují na ledě Ústí, které letos není tím obávaným soupeřem jako loni. V sobotu pak končí první „směna“ domácím zápasem s lídrem z Boleslavi. Těžký los dále určil v pondělí domácí zápas s dalším z favoritů soutěže z Olomouce a ve středu jedou Horáci na led Motoru. Každý bod bude dobrý. Škoda jen těch darovaných, mohou chybět!

Jan Zeman