Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Jihlava uštědřila Třebíči lekci!
Jihlava uštědřila Třebíči lekci! PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Říjen 2013 08:48

Mnoho diváků se těšilo na derby Třebíč vs. Jihlava v devátém kole I. hokejové ligy. Většina fanoušků odcházela zklamána, ne-li rozzlobena na výkon třebíčských a prohru 2:8!

Když ve třetí minutě šťastně Dolníček tečoval Ranglovo nahození na bránu, které skončilo v síti Dukly, nikdo si nepřipouštěl komplikace. Zvláště proto, že hra byla opatrná a Jihlava se nikam netlačila. Stačilo ovšem první vyloučení domácího Maleny a už bylo vyrovnáno. V další přesilovce už vedla Dukla 2:1. Do konce třetiny nasázela Falterovi další dvě branky a šlo se do kabin za stavu 1:4 z pohledu domácích Horáků. Diváci nebyli s výkonem spokojeni, stejně jako trenér, který už v první třetině vybral oddechový čas.

Do druhé třetiny poslal do branky mladého Dusíka. Horší křest si nemohl přát! Ostatní hráči mu nic neulehčili. Sice ještě v páté minutě snížil obránce Dlapa, ale to bylo ze strany Třebíčských vše.

Jihlavští přebrali hru do svých rukou. Během dalších minut nasázeli do sítě domácích další tři branky. Stav 2:7 po dvou třetinách nevydrželo mnoho fanoušků a řady ve třetí třetině velmi prořídly. Není se co divit, za tohoto stavu, kdy domácí předváděli hru jak z krajského přeboru a hosté lehce kontrolovali hru, už mnoho čekat nemohli. Navíc frustrovaní domácí se uchylovali k některým nečestným zákrokům a Čuřík vyfasoval trest do konce zápasu. Hosté přidali osmou branku a bylo hotovo.

Zápas trochu připomínal hru mužstev extraligy proti krajskému přeboru. Souboj mužstev, které v tabulce dělil bod a měli na vlas stejné skóre, by měl vypadat jinak. Je otázkou, kde byl problém? Mužstvo se uspokojilo po úvodní brance a polevilo. Nedůslednost hráčů může být i špatnou motivací k zápasu nebo i přetrénovaností, kdy domácí jednoduše nestačili ve všech herních situacích. Je též otázkou, zda klíčoví hráči zvládají start v I. lize a zároveň v extralize. Je zajímavé, že ihned druhý den nastoupili Vondráček s Dolníčkem za Kometu v extralize. Vytížení tedy může být menší problém a hráči se mohou třeba i podvědomě šetřit do extraligy, kde je prestiž daleko větší. A cestu ukázali Dočekal s Burianem, kteří patří k základům sestavy Brna. Mimochodem, Martin Dočekal měl včera nejlepší utkání v extralize, když vstřelil dvě branky + asistenci a v Litvínově a zařídil výhru 4:1. Věřme, že se hráči oklepou a v dalších zápasech tento debakl odčiní. Šanci mají ve středu v Benátkách.


Jan Zeman