Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč ukončila neporazitelnost Berouna
Třebíč ukončila neporazitelnost Berouna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Říjen 2013 10:59

 

Příjemným překvapením 8. kola I. hokejové ligy je vítězství Třebíče 3:1 na ledě prvního Berouna. Tento těžký soupeř tentokrát padl po bojovném výkonu hráčů z Vysočiny. Horácká Slavie zvítězila zaslouženě, když dokázala pohlídat nebezpečné výpady domácích a především díky výkonu brankáře Faltera odváží tři body.
Utkání začalo tlakem hostující Třebíče a výsledek se brzy dostavil. Skoro na vteřinu přesně za pět minut už Křivohlávek vymetl růžek domácí svatyně a bylo 1:0 pro Třebíč. Ani poté domácí neměli více ze hry. Šance Berouna přišly až s přesilovkami. Těch bylo požehnaně, neboť skoro celou druhou polovinu třetiny hráli hosté čtyřikrát v oslabení ve čtyřech. I díky výkonu Faltera obstáli a do kabin šli s jednobrankovým náskokem. Ve druhé třetině šli Medvědi za vyrovnáním. Třebíčští ovšem pozorně bránili a měli nebezpečné výpady směrem k brance Berouna. V polovině utkání se přece jen dočkali, když další vyloučení potrestal domácí Dressler po nečekaném odrazu puku od mantinelu. Domácí dostali prakticky v zápětí další šanci na přesilovku, ale bez úspěchu. Na konci třetiny, půl minuty před koncem, spálil obrovskou šanci na vedení Vondráček.
Do třetí třetiny vlétly Bílé hvězdy s elánem a uzavřely domácí na jejich polovině. Jen s vypětím všech sil se osvobozovaly. V osmé minutě neproměnil velkou šanci Kaut, který z výhodné pozice pálil do brankáře. Když už domácí nevěděli jak, pomohl opět rozhodčí, který poslal Třebíč do čtyř. Beroun měl jednu šanci, kterou zlikvidoval Falter, a po přesilovce se režie opět ujali Horáci. Pět minut před koncem přišlo rozhodnutí. Wasserbauer dostal „namazáno“ od Nahodila a proměnil. Domácí byli pod tlakem a k brance Třebíče se moc nedostávali. Opět pomohl rozhodčí, který vyloučil během dvaceti vteřin hned dva hráče Třebíče. Dvě minuty před konce hráli 5:3! Falter však měl svůj den a domácím nedovolil vůbec nic. Zato po přesilovce ještě Marek Laš zakončil do prázdné brány, 1:3. Hosté prožili na konci krušné chvíle, zákrok Maleny, za který byl vyloučen jako druhý hráč, byl velmi diskutabilní. Jak prohlásil zkušený Falter, tohle by v extralize neprošlo! Bohužel v případě Třebíče už jsme si zvykli, že rozhodčí mají jiný metr. Důležité jsou ale tři body a první porážka Berouna, kterou, upřímně, niko nečekal. Je to nejlepší pozvánka na derby s Duklou Jihlava, které začíná v sobotu od 17:30. Přijďte vytvořit bouřlivou kulisu tohoto zápasu!

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Říjen 2013 13:58