Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč darovala body Šumperku
Třebíč darovala body Šumperku PDF Tisk Email
Pátek, 27 Září 2013 00:00

Nelehké utkání sehráli hráči Horácké Slavie proti poslednímu týmu ze Šumperku. Pokud si někdo myslel, že po dvou výhrách to už půjde samo, tak se spletl. Ve středu nastoupilo skoro béčko Komety, a přesto to na vítězství nestačilo. Do branky se vrátil Marek Čiliak, který potřebuje nabírat zápasový rytmus, neboť v Brně je dvojkou za skvěle chytajícím Trvajem. Do týmu se vrátil Holec, nastoupili i Zohorna a Vondráček, který si pomalu zvyká na dres Komety.

Ani to ovšem nestačilo. Sice již po 49 vteřinách hry skóroval právě Vondráček, ale diváci ještě nestačili dozpívat oslavný chorál a už bylo vyrovnáno. Za 19 vteřin poté se trefil Aleš Staněk, hráč, který před pěti lety oblékal také dres Horácké Slavie. Pak se hra uklidnila a sporadické šance likvidovali oba brankáři. V domácí kleci již známý Marek Čiliak a v hostující brance Tomáš Štůrala, který jinak perfektně chytá v extraligovém Zlíně. Tomáš (v minulosti také nosil dres Třebíče) se skvělým průměrem pod dvě branky na zápas.

 

Skóre se neměnilo až do poloviny utkání, kdy Šumperk využil přesilovku 5:3 a po pár vteřinách i klasickou 5:4. Třebíčští bohužel z pěti možností nevyužili ani jedinou. Možná únava po náročném tempu – pro některé hráče je to pátek, sobota, neděle, úterý i středa a k tomu cestování. Včera prostě neměli den. Šumperk nebyl ze soupeřů, které by se nedalo porazit. Něco prostě chybělo.

Ve třetí třetině musel zavelet ke zteči kapitán Dolníček a dvěma brankami vyrovnal. Následující šance i v prodloužení zůstaly nevyužity.

V nájezdech byli lepší severomoravané, kteří jeden proměnili. Domácí Zohorna, Malena, Vondráček svoje nájezdy nedotáhli do šťastného konce.

V sobotu zajíždí Třebíč na led Kadaně, která má co oplácet z minulého play-off a již v pondělí přivítá Horácká Slavia Litoměřice.

Jan Zeman