Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Z Havířova s vydřenými body
Z Havířova s vydřenými body PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Září 2013 09:33

Sobotní utkání I. ligy v Havířově mělo vynikající atmosféru i náboj. Přes dva tisíce diváků vytvořilo důstojnou kulisu. Na ledě se prohánělo mnoho bojovníků v modrých (domácí) i bílých dresech.

Již po 41 vteřinách vybuchl domácí kotel radostí, když Pechanec dostal nahrávku mezi kruhy a jeho střela prošla až za záda brankáře Faltera. To, že to bude poslední radost domácích, nikdo netušil. Naopak hosté nerezignovali a postupně přehrávali domácí borce. Ve třinácté minutě bylo vyrovnáno. Čuřík dostal přesnou přihrávku od Maleny do jízdy a přesně z úhlu zamířil ke vzdálenější tyči.

Ve druhé třetině se hrálo bojovně na obou stranách a šance střídala šanci. Ty vyloženější zahodili domácí. Když těsně před koncem třetiny domácí přežili přesilovku, nestačili si ani oddechnout, Dolníček čtyři vteřiny po skončení přesilovky prostřelil domácího brankáře, 1:2 pro Horáky! Dokonce třetiny chybělo 7 sekund. Takový typický gól do šatny, kdy jeden tým odchází do kabin vysmátý a druhý s hlavami u země.

 

Ve třetí třetině se opět hráči vydávali ze všech sil. Domácí chtěli vyrovnat, hosté rozhodnout. I přes velké šance na obou stranách a dvě tyčky na straně domácí klece už branka nepadla.

Samozřejmě, spokojenější byl hostující trenér Pokorný, který se v utkání musel obejít bez Holce, ten již nastupuje za Kometu. Naopak zajímavou posilou byl Hynek Zohorna, který je na střídavý start z Brna. Po velmi dobrých výkonech si na oplátku Kometa stáhla na střídavý start Tomáše Vondráčka, který v neděli nastoupil do souboje Komety ve Vítkovicích. Zde se dařilo i Vilémovi Burianovi, který dvěma asistencemi posunul Brno k výhře. Těšme se tedy na další boj Horácké Slavie na domácím ledě proti Šumperku ve středu v tradičním čase 17:30.

Jan Zeman