Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První ligové utkání Třebíč nezvládla
První ligové utkání Třebíč nezvládla PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Září 2013 07:50

K prvnímu utkání soutěže I. ligy jeli Horáci do Olomouce, na led favorita soutěže, který si dal jediný cíl - postup do extraligy. Horácká Slavia má ovšem také dobrý kádr, který včera rozšířili o obránce Milana Hrušku a útočníka Vojty Němce z Komety. Oba jsou dobře známi třebíčským fanouškům z loňské sezóny.

Hra měla podobný průběh jako úterní utkání českých fotbalistů. V první třetině se díky brance Vojty Němce dostali do vedení, které drželi i celou druhou třetinu. Zvláště poděkovat mohou brankáři Falterovi.

Ve třetí třetině již domácí vyrovnali v přesilovce zásluhou Selingera. Hosté z Vysočiny reklamovali kopnutí nohou, rozhodčí Jeřábek branku i přes protesty (a zřejmě oprávněné) uznal. Tím z olomouckých spadl balvan a postupně přidali ještě dvě branky. Celých 46 minut drželi hosté naději na body, poté nastal smutek a rozhořčení.

 

Trenér Pokorný nemohl být spokojen zejména s častým vylučováním. Na lavici hanby Horáci usedli 11x, z toho Marek Laš 3x (+ Dolníček 10 OT). Pokud hrajete proti takovému soupeři více než jednu třetinu ve čtyřech, tak se těžko vyhrává. Věřme, že se borci v dresu s bílou hvězdou poučí a v domácím zápase proti dalšímu favoritu z Českých Budějovic zabodují. Motor včera před fantastickou kulisou skoro 6.000 diváků (i extraligové týmy závidí) nedal ani gól Brodu a prohrál 0:3. Jistě budou chtít své klopýtnutí napravit.

Sobotní zápas láká na velká jména českého hokeje. Neměli by chybět hráči se zkušenostmi ze zámoří, Posmyk, Kotalík, zkušená posila Václav Skuhravý z Varů, Kladeňáci Kuchejda a Melka a další zkušení hráči, kteří měli v prvním zápase svázány ruce nervozitou, jak z diváků, tak z prvního zápasu v sezóně. Třebíčští budou muset vydat ze sebe to nejlepší. Tím pádem očekávejme pohledný hokej! Přijďte domácí podpořit!

Jan Zeman