Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu I. liga zítra zahajuje!
I. liga zítra zahajuje! PDF Tisk Email
Úterý, 10 Září 2013 13:32

Ve středu 11.9. zahajuje svůj ročník I. hokejová liga. Hráči Horácké Slavie jedou na led soupeře do Olomouce. Nelehký los bude prověrkou, jak dobře trenér Pokorný připravil kádr. Již v sobotu totiž zavítá do Třebíče jeden z horkých favoritů soutěže, který má jen jeden cíl a to je postup do extraligy - celek Motoru České Budějovice. A aby toho nebylo málo, poté čeká Horáky dvojzápas na ledě soupeřů. Příští středu v Havlíčkově Brodě a v sobotu v Havířově u nováčka soutěže. V přípravě se Třebíčanům dařilo, a když pomineme tréninkový první zápas s Žihadly z Budějovic, tak doma prohráli jen s Kometou. Naopak zvítězili v Brodě a vyrovnané utkání odehráli v Jihlavě i Olomouci.
Do branky přišla na hostování další posila z Komety Brno, brankář Martin Falter, který má mimo jiné zkušenosti z takových manšaftů jakými jsou Sparta Praha, slovenské Skalice či Košic, ale i z KHL celku Nižnij Novgorod. Délka jeho hostování je daná formou prvních brankářů Komety, Trvaje a Čiliaka. Je možné, že se v kádru během sezóny opět objeví „čaroděj“ Čiliak, který má také vyřízen střídavý start. V obraně mužstva Třebíče zůstává vše při starém, hráči jako Hruška, Dlapa jsou stále na hostování. Novicem bude Jirka Peroutka, třebíčský odchovanec. Do útoku je příjemnou zprávou hostování Lukáše Nahodila, který v přípravných zápasech vstřelil 8 branek a byl nejlepším střelcem týmu. Jediným nováčkem v týmu Třebíče je Jan Wasserbauer, rodák ze Žďáru, který patří do kádru Komety a je zde na hostování. Dalším třebíčským odchovancem, který by měl dostat šanci v kádru A mužstva je David Horký. Na rozehrání by měl být k dispozici trenéru Pokornému i zkušený Miroslav Holec, který v dresech Slavie Praha a Komety nastřílel již přes třicet extraligových branek. Jeho působení u mužstva bude zřejmě jen velmi krátké. Nepodařilo se dohodnout na působení odchovance Romana Erata, který skončil v Kometě. Ačkoli se vedení snažilo, včetně trenéra, který o jeho služby stál enormně, nedalo se konkurovat finanční nabídce z II. italské ligy. Roman se rozhodl jít do kádru Sterzing Broncos. Zde je trenérem Zdeněk Trávníček, který Romana z Brna zná a působí zde i jeho „znojemský“ parťák David Ludvík.
Co říci o soupeří? V Olomouci nastala nejhlavnější změna v brance, kde odešel loňský „fantom“ Libor Kašík a přišel Tomáš Vošvrda, naposled chytající v Liberci. Jiří Dopita se definitivně přesunul na trenérskou lavičku a do kádru tak přišla jen jedna velká opora a to bek Mario Cartelli, který s velkým hokejem začínal právě v Olomouci. Lze očekávat, že sehranost obou celků bez velkých změn bude znamením dobrého hokeje s bodovou tečkou pro hosty. Po vydařené loňské sezóně nemůže management Horácké Slavie myslet jinak, než na play-off. Věřme, že se to podaří!

Jan Zeman