Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč v play-off končí. Se ctí!
Třebíč v play-off končí. Se ctí! PDF Tisk Email
Úterý, 19 Březen 2013 10:36

Sobotní prohra na ledě Mladé Boleslavi a včerejší prohra na domácím ledě znamená konec vynikající sezóny hráčů Horácké Slavie. Včerejší zápas skončil opět až nájezdy, když se radovali šťastnější hosté. Utkání skončilo 1:2. Jedná se o čtvrtý stejný výsledek ze šesti zápasů. Série to byla opravdu vyrovnaná a hráčům i trenérům za to patří díky. Hráči s bílou hvězdou ve znaku předváděli letos opravdu kvalitní výkony po celou sezónu.

Závěrečné semifinále play-off bylo bonbónkem pro hráče i fanoušky. Nikdo určitě nečekal, že takovýmto způsobem potrápí favorita soutěže, který má ambice se vrátit po roce do extraligy. Domácí fanoušci jistě doufali v sedmý zápas, zvláště po výborném včerejším výkonu, kterému chybělo pouze více branek v síti soupeře. Někteří už mysleli i na baráž. Nestalo se, ale není třeba smutnit. Skoro 4000 fanoušků připravilo opravdu „kotel“. Utkání si užili všichni přítomní, zvláště dlouhou děkovačku hráčů k fanouškům. Sami hráči po utkání byli i přes prohru nabiti od fantastické atmosféry.

 

Utkání pro domácí nezačalo dobře, když ve třetí minutě tečoval nahození Jindra a hosté vedli 1:0. Domácím se nelíbila příliš vysoká hůl Jindry, ale nikdo to už nevrátí. Ve druhé třetině měli Horáci až drtivý tlak, který vyústil ve vyrovnání Fořtem, 1:1. V další části hry už více méně hrála roli opatrnost, neboť oběma celkům bylo jasné, že každý další gól může být rozhodující. V prodloužení měl největší šanci Burian, ale na poslední chvíli se mu pod nohy vrhl obránce a tímto zajímavým zákrokem zabránil šanci. Na nájezdy udělali hosté změnu v brance, když Willa nahradil Valent. Ten zneškodnil dva nájezdy Třebíčských, třetí nájezd skončil Čuřík v rýze v ledě pádem a ani brankáře neohrozil. Za hosty byl úspěšný Nouza a Boleslav slavila postup do baráže. Dostala i pohár pro vítěze I. ligy jako lepší postavený po základní části oproti druhému posupujícímu týmu z Olomouce.

Třebíčští byli samozřejmě trochu zklamáni, ale s odstupem času se bude výkon přehodnocovat. Hráči ukázali, že mají srdce na pravém místě a svojí bojovností dosáhli lepšího výsledku, než např. ambiciózní celek z Ústí nad Labem. V celé sezóně se hráči ukázali v dobrém světle. Je jasné, že spoustu z nich už příští rok v Třebíči neuvidíme. Např. Marek Čiliak určitě dostane příležitost o soutěž výše. Stejně jako Šimon Hrubec, který po loňské sezóně zakotvil u mužstva Třince, kde je nyní jedničkou! Extraligu si letos zahráli Burian, Dočekal, Dolníček, Fořt, Dietz, Vondráček, Ostřížek a další. Jejich výkony určitě osloví managery extraligových týmů.  Přejme jim, aby se jim dařilo, stejně jako v celku Horácké Slavie. A pokud zůstanou v Třebíči, jistě naváží na letošní výborné výkony…


Jan Zeman