Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč vydřela první vítězství v sérii
Třebíč vydřela první vítězství v sérii PDF Tisk Email
Středa, 13 Březen 2013 10:26

Třetí utkání série Třebíč – Mladá Boleslav se konalo v Mann + Hummel aréně v Třebíči. Semifinále pokračovalo za stavu 2:0 pro Středočechy. Favorizovaní hosté chtěli v obou zápasech vyhrát a sérii ukončit v co nejkratším termínu. Horáci ovšem letos mají velmi dobrou formu a potvrdili ji i v tomto utkání. Po výborném výkonu ve druhém zápase na ledě "Bruslařů" na domácím kluzišti vybojovali výhru 2:1. Utkání se hrálo před zaplněným hledištěm. Domácí hráče hnalo za vítězstvím 3150 diváků! Podle slov obou trenérů šlo o nejlepší zápas v sérii. Domácí hráči se vybičovali k heroickému výkonu a porazili „Barcelonu“ mezi prvoligovými týmy.

 

Domácí se ujali vedení v první třetině po brance Davida Ostřížka. Ve druhé třetině se začalo jiskřit, vyloučení na obou stranách rozkouskovalo hru. Třebíč si zahrála i ve třech. Na konci druhé třetiny svítil stav stále 1:0. Ve třetí třetině dohrávala Třebíč přesilovku. Vyloučen byl ovšem i Káňa a při hře 4 na 4 dorazil Fořtovu střelu do odkryté branky Kaut. Jelikož v té chvíli skončil trest hostujícího hráče, jednalo se o branku v oslabení.  Dvojbrankový náskok byl slibný, ovšem na druhé straně Boleslav je silné mužstvo. O tři minuty později snížil v přesilovce Výborný. Domácí šli několikrát na lavici na 2+2 minuty. Hráli ve třech, ale výsledek ubránili. Pomohl i hrubý faul Výborného na Lukáše Nahodila, za který dostal 5 + do konce utkání. Díky tomu hráli Horáci v přesilovce do konce zápasu, s malým intermezzo při dalším vyloučení domácího hráče.

Trenér Pokorný nešetřil chválou a hráči po utkání, které je opět nabudilo, doufají, že dnešní čtvrtý zápas opět dovedou do vítězného konce. Utkání začíná opět v 17:30. Podaří se prodloužit sérii a tím zajistit další zápas na domácím ledě?

Jan Zeman

Aktualizováno Středa, 13 Březen 2013 10:31