Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč překvapivě hladce do semifinále!
Třebíč překvapivě hladce do semifinále! PDF Tisk Email
Středa, 27 Únor 2013 08:32

Odborníci i fanoušci předpokládali nejvyrovnanější sérii play-off mezi Třebíčí a Kadaní. Asi jen bláhový snílek věřil, že Horácká Slavia postoupí 4:0 na zápasy! No, všechny teorie stranou, realita je opravdu z říše snů. Hráči Třebíče potvrdili letošní výbornou formu a zdolali Kadaň nejrychlejším způsobem, 4:0 na zápasy.

V Kadani v pondělí vyhráli 2:1, ve včerejším zápase 4:1. Ať už byly zápasy v Třebíči vyrovnané, v Kadani v obou zápasech byli lepší hosté z Vysočiny. Trenér Pokorný se musel obejít bez posil z brněnské Komety, Hrušky, Němce a Buriana. Zbytek kádru ovšem výborně namotivoval a jistotou byla hráz v brance jménem Marek Čiliak. Ten vévodí tabulce nejlepších brankářů play-off. Obdržel pouhých pět branek ve čtyřech zápasech. A i v tabulce úspěšnosti má neuvěřitelných 95,93 %! Navazuje na už možná malu tradici výborných brankářů, kteří se v Třebíči vystřídali. V minulých sezónách např. Jakub Kovář, Pavel Francouz, Filip Šindelář a loni Šimon Hrubec. V útoku se mohou spolehnout Horáci na duo Ostřížek, Dolníček, kteří mají shodně 5 kanadských bodů.

 

Ve včerejším zápase navíc rozhodl fantastický nástup do druhé třetiny, kdy během sedmnácti vteřin vstřelili dvě branky. Ještě běžela první minuta a stav byl už 0:3! Pro domácí takzvaná deka, ze které se i přes čestný úspěch nevzpamatovali. Třebíčští byli po zbytek zápasu lepším týmem. Branky vsítili postupně Vondráček, Dočekal, Ostřížek a kapitán Dolníček, který pečetil do prázdné branky.

Trenér Pokorný nezapomněl po zápase poděkovat celému mužstvu i fanouškům, kteří nejen doma vytvořili velmi dobrou atmosféru, ale neváhali přicestovat stovky kilometrů do Kadaně. Nad očekávání je nejvyrovnanější sérií duel Olomouc – Hradec Králové. Po čtyřech zápasech je vyrovnáno 2:2. Díky tomu Třebíč ještě nezná svého soupeře pro semifinále. Jistota je začátek semifinálové série  v pátek 8.3. na ledě soupeře. Věřme, že i další zápasy budou dělat fanouškům Horácké Slavie radost, stejně jako tato série.

Jan Zeman