Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč se radovala i podruhé
Třebíč se radovala i podruhé PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Únor 2013 15:09

Páteční utkání play-off bylo opět vyrovnané se šťastným koncem pro domácí hokejisty. Třebíč udolala houževnatého soupeře z Kadaně 3:1. Utkání mělo velmi zajímavý průběh.

Zatímco první třetina mnoho šancí nepřinesla, spíše opatrný souboj, druhá třetina měla pro diváky „grády“. Rozhodčí si nějak zasedli na domácí borce a vylučovali jednoho za druhým. Jen pár minut z druhé třetiny hráli domácí v pěti. Naopak dvakrát hráli i ve třech hráčích v poli. Nejen pro diváky byli některé fauly neviditelné. Stejně se divili i hráči a třebíčská lavička. Kadaň hrála velmi tvrdě, někdy až za hranicí pravidel. To, co jim u rozhodčích hladce procházelo, na druhé straně bylo přísně trestáno. Např. při oslabení Malena promasíroval hokejkou záda hostujícího hráče, načež odešel na trestnou lavici za krosček. Podobný zákrok, kdy kadaňský hráč domácího útočníka při dorážce srazil k ledu, zůstal bez odezvy rozhodčích.

 

Přesilovky přinesli hostům ovoce. Ve 33. minutě rozhodčí signalizoval v přesilovce další vyloučení domácího hráče, gólman Čiliak chytil střelu hostů, chybně přestal hrát, domnívaje se, že rozhodčí po dotyku přeruší hru, ale hostující Kaše doklepl do sítě. Rozhodčí branku uznali a nastal další rozruch. Zřejmě ani většina hráčů nezná nové pravidlo, že se neruší výhoda vyloučení, ale maže se trest vyloučeného hráče a začíná nový signalizovaný trest. Kruté pravidlo, ale platí. Tedy další dvě minuty oslabení. Navíc došlo ke střetu Dolníčka s jedním z kadaňských hráčů. Na první pohled spíše nešťastný střet. Ovšem pro rozhodčí záminka poslat do kabiny nejlepšího hráče domácích. Trest 5 + do konce byl příliš tvrdý. Do konce třetiny Třebíč zápas dohrála silou vůle a nepřipustila další branku ve své síti.

Do třetí třetiny šli domácí nabuzeni jednostranným metrem rozhodčích. Bylo vidět, že chtějí ukázat, že rozhodovat se má při hře na ledě, nikoli v jiných prostorách. Hráči se snažili nefaulovat a nedávat záminku rozhodčím a dali více sil do útoku. Tak jako bylo ve druhé třetině na koni mužstvo ze severu Čech, nyní vládli Horáci. V 53. minutě se rozjel David Ostřížek a z prostoru levého kruhu dělovkou vymetl levý horní roh kadaňské branky, 1:1. Po pravé straně jel do pásma i Jan Káňa a Trefný neudržel nervy a domácího hráče nevybíravě přetáhl přes ruce. Trest 5 + do konce obdržel i on. V následné přesilovce se Fořt ocitl ve stejné palebné pozici jako Ostřížek a tentokrát vymetl pavouky z pravého růžku, 2:1. Diváci bouřili a hnali domácí hráče dále do boje. Minutu a půl před koncem hosté odvolali brankáře. To co se ve čtvrtek nepovedlo, to se povedlo nyní. David Ostřížek vystihl přihrávku a poslal puk neomylně do branky, 3:1. Rozhodnuto. Kadaň rezignovala. Dnes se série přesouvá na sever. Rozhodně není nic rozhodnuto a očekává se další boj. Věřme, že s dobrým koncem pro Horáky!

Jan Zeman

Aktualizováno Středa, 27 Únor 2013 08:36