Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První zápas play-off pro Třebíč
První zápas play-off pro Třebíč PDF Tisk Email
Pátek, 22 Únor 2013 08:55

Jak se dalo předpokládat, nejen vyrovnaná série, ale i každé utkání. To čeká hráče Horácké Slavie proti Kadani. Můžeme taky říci, proti B mužstvu Chomutova, protože hráči přijeli autobusem, který nepropaguje SK Kadaň, ale Piráty Chomutov.

Před touto sérií byli vyhozeni trenéři Kadaně, Doležal s Antonikem. Ne že by se jim vedlo dobře, ze sedmi zápasů 5 proher. Poslední utkání bylo v základní části pro Kadaň famózní. Na ledě Jihlavy ještě v polovině zápasu prohrávali 1:4. Potom předvedli neuvěřitelný obrat a zostudili domácí Duklu šesti příděly a odvezli si výhru 7:4! Důvod odvolání z herní strany to tedy nebyl. Trenéři byli odvolání za neloajálnost k celku Piráti Chomutov! Mužstva se ujali Mikšovič, Gudas a Martínek.

Včerejší první měření soupeřů bylo dle očekávání ze začátku opatrné a šance by se za první třetinu dali počítat na prstech jedné ruky.

Do poloviny zápasu se hrálo bez branek. První branku vstřelil domácí Lukáš Nahodil ve 28. minutě zápasu. O necelé dvě minuty bylo srovnáno, když se za Kadaň v přesilovce trefil Schmidt. Domácí hráli v početní převaze a brzy byli úspěšní. Káňa zužitkoval Dolníčkovu přihrávku a Slavia šla opět do vedení. Hosté dělali chyby a při dalším vyloučení doklepl Dočekalovu střelu Rangl, 3:1.

Ve třetí třetině byli na tom lépe hosté. Byla vidět snaha vyrovnat zápas. Domácí měli příležitosti snad jen při přesilovkách. Tlak hostů sílil a 5 minut před koncem si vzal trenér domácích oddechový čas, aby hráče uklidnil a nechal oddechnout opory. Minutu a půl před koncem odvolali hosté brankáře a v šesti tlačili Horáky. Fořt ale vystihl jejich nepřesnost a z poloviny plochy trefil tyč. Mohlo být rozhodnuto. Hosté totiž v zápětí „haluzí“ snížili stav na 3:2. Gajovského přihrávka před brankou se nešťastně odrazila od domácího hráče za Čiliakova záda. Víc ovšem nestihli a tak první výhra zůstala v Třebíči. Přes 2000 diváků se radovalo. Dnes se od 17:30 hraje druhý zápas. Ještě těžší, neboť hráči mají v nohách náročný zápas a na rehabilitaci nemají ani 24 hodin. Věřme, že i dnes Třebíčští borci Kadaň k vítězství nepustí! Přijďte domácí Bílé hvězdy povzbudit.
Jan Zenan 

 

 

Aktualizováno Středa, 27 Únor 2013 08:35