Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavie poslední kolo zvládla
Horácká Slavie poslední kolo zvládla PDF Tisk Email
Úterý, 19 Únor 2013 19:14

Ačkoli se fanoušci vsázeli, zda Třebíč Benátkám utkání pustí, hráči ukázali, že je pro ně tento způsob uvažování neznámý. V posledním kole základní části porazili na svém ledě Benátky 3:2 v prodloužení. Vypovídací hodnotu mělo hned složení mužstva, trenér Pokorný nikoho nešetřil a postavil i pendlující posily z Brna, Buriana a Vojtu Němce. Pro průběh utkání důležité postavy. Nenastoupil pouze David Dolníček, který si v neděli ve svých 34 letech odbyl premiéru v extralize. Na led vyjel za Kometu Brno ve Vítkovicích. David se s ničím nemazal a ve svém prvním startu mezi elitou si hned připsal první branku!

Domácí hráči si včera zkomplikovali zápas hned od začátku, když byl vyloučen už v první minutě Malena. Hosté se hned dostali do tempa a jejich cíl byl jasný. Potřebovali 3 body, aby se dostali do play-off.  K tomu potřebovali zaváhání Hradce Králové. Benátští se drali do zakončení a domácí mnohdy zbytečně faulovali. I přes velmi tvrdou hru Středočechů byli právě domácí Horáci více na lavici trestů.

 

V první třetině se gólově nikdo neprosadil. Šance byli na obou stranách, ale brankáři byli výteční. Ve druhé třetině už se radovali hosté. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Bortňák. Mezi fanoušky to opět vyvolalo úsměvy a obavy o korektnosti utkání. Domácí ovšem zapnuli na vyšší obrátky a ve 32. minutě vyrovnal Hruška. Překvapení nechtěl připustit Burian, ale trefil jen břevno hostující branky.

Ve třetí části hosté zapnuli ještě více. Během zápasu totiž věděli o nepřesvědčivé hře Hradce, který dokonce doma prohrával s Berounem. Bohužel, všechny zápasy se překvapivě nehráli ve stejný čas a to hrálo nakonec velkou roli. Benátští ve čtvrté minutě opět vedli, když se trefil Klimt. Prakticky po stejné době jako ve druhé půli se o vyrovnání postaral Ostřížek. Benátští ještě více přitvrdili, což dokumentoval kapitán Vála, který naprosto nevybíravým faulem zranil Rangla. Po naražení ze zadu na mantinel David utrpěl zlomeninu nosu a tržnou ránu pod okem. Vála inkasoval 5 + do konce, stejně jako „mstitel“ Přibyl.

Do konce už se skóre nezměnilo. Benátky mohly ještě pomýšlet na play-off, kdyby vyhráli v prodloužení a Hradec doma podlehl Berounu. V prodloužení ovšem už za minutu a 45 vteřin využil chyby Vojta Němec a dokázal divákům, že cíl vypustit utkání nebyl. Domácí bílé hvězdy opět zvítězily. Hradec díky pozdějšímu začátku věděl o konečném stavu z Třebíče, z hráčů spadla nervozita a teprve potom nasázeli Berounu pět branek a zvítězili 7:2. Pokud by se hrálo za stejného začátku utkání, možná by to dopadlo jinak…

Třebíč už ve čtvrtek přivítá svého soupeře v play-off, celek Kadaně. Dvojzápas čtvrtek - pátek začíná opět od 17:30. Zajímavostí a trochu i nesmyslností rozlosování celé soutěže je fakt, že Benátky sice budou hrát o 9. až 14. místo, ale vzhledem k velkému bodovému rozdílu jim stačí pouhý bod na záchranu před baráží. A vzhledem k celkovému stavu celé skupiny se boj o baráž smrskne na Most, Beroun a Písek. Ale takový je sport…

Jan Zeman

Aktualizováno Pátek, 22 Únor 2013 09:00