Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč si v Šumperku zajistila čtvrté místo
Třebíč si v Šumperku zajistila čtvrté místo PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Únor 2013 14:54

V sobotním utkání v Šumperku se chlapci z Vysočiny vytáhli k velmi dobrému výkonu. Na ledě domácích Draků zvítězili 3:0. Marek Čiliak si připsal další nulu, celkově již letos šestou. O branky se postupně podělili David Dolníček, Jakub Čuřík a Martin Čech. Utkání nebylo jednoduché. Domácí ztratili šanci na play off, a tedy mohli hrát bez jakýchkoli známek nervozity.
To se potvrdilo a v první třetině měli několik šancí na vstřelení branky, což se díky pozornému Čiliakovi nepovedlo. Ve druhé části postupně zpřesňovali hru hosté a díky kapitánu Dolníčkovi šli do vedení ve vlastním oslabení! Hosté kontrolovali hru a Čiliak i Štůrala v domácí brance podávali kvalitní výkon. Ve třetí části zlomil snahu Draků Čuřík v přesilové hře. Až 6 minut před koncem utkání pečetil Čech krásným blafákem. Hosté ukázali, že před play-off mají dobrou formu. Naopak Kadaň opět prohrála. V domácím prostředí podlehla Hradci Králové 3:6. A prohra Jihlavy v Benátkách dala vykrystalizovat první dvojice pro play off. Třebíč se utká s Kadaní a Jihlava s Ústím na Labem. O dalších dvojicích se rozhodne dnes. Třebíč přivítá deváté Benátky, které mocně finišují do play-off. Ztrácí bod na Hradec, který doma hostí předposlední Beroun. Jen vlastní neschopnost Hradeckých může ohrozit jejich účast v play-off. Na koho narazí, je také otázka spíše symbolická, protože vedoucí Boleslav hostí Most. Bod na ně ztrácí Olomouc, která přivítá Litoměřice.
Třebíč dosáhla výrazného úspěchu, vždyť čtvrté místo po základní části nelze ani hodnotit jinak. Jedná se o nejlepší výsledek mužstva za posledních deset let. Po loňské ne příliš povedené sezóně je to určitě překvapení. I v tabulce celků z Vysočiny je Třebíč tentokrát první. To je poprvé od sezóny 08/09.
V play off se nyní utkají vynikající brankáři. Hanuljak z Kadaně je v tabulce brankářů 1. ligy první 94,08 % úspěšnost (7 čistých kont). Čiliak třetí 93,43 % (6). Zvlášť zajímavě vypadá poměr vstřelených a obdržených gólů, jen symbolicky vyznívající ve prospěch Třebíče. Třebíč 148:117, Kadaň 149:120. Dnešní utkání nebude jistě o formě, ale určitě je dobré jít do play-off s vítězným zápasem. Čtvrtfinále bude jistě o mnoho zajímavější! Šance zde bez debat 50:50!

Jan Zeman

Aktualizováno Středa, 27 Únor 2013 08:36