Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Litoměřice na ledě Třebíče uspěly
Litoměřice na ledě Třebíče uspěly PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Únor 2013 21:49

Obava, že celek Litoměřic, který bojuje o play-off, bude nepříjemným soupeřem, se potvrdila. Hráči Litoměřic před zápasem v Třebíči čtyřikrát zvítězili a v Třebíči si sérii prodloužili. Porazili domácí Horáckou Slavii 3:1. Domácí hráči Slavie mají na rozdíl od Středočechů play-off jisté.

To se ukázalo jako důležité pro začátek zápasu. Hosté vlétli na led a už ve druhé minutě prostřelili Čiliaka, 0:1. Domácí poté znervózněli a hosté dále doslova mleli Horáky. Nastřelili dvě tyče a v 17. minutě korunoval tlak Procházka druhou brankou. O chvíli později mohlo být pro Třebíč ještě hůře, ale Procházka z prostoru mezi kruhy přestřelil. V přestávce mezi třetinami, bylo v kabině domácích zřejmě dusno.

 

Nástup do druhé třetiny už byl podle představ fanoušků. Domácí obránce Zdráhal se pustil s Nahodilem do útoku a perfektně zakončil pod víko, 1:2. Od této chvíle se obraz hry změnil. Horácká Slávie hrála hru „hrr na ně..“. Z mnoha šancí se však neujala ani jediná.

Stejné to bylo i ve třetí třetině. Bohužel, v největším tlaku domácích před koncem byl vyloučen Přibyl. Hosté přesilovku využili a odváží si cenné body.

Domácí prostě na heroický výkon bojovných Středočechů neměli. V sobotu zajíždí na led Šumperka, v pondělí se hektický závěr soutěže uzavře na domácím ledě proti Benátkám, které také bojují o poslední místo do play-off. Třebíč stále drží čtvrtou příčku, když největší soupeř z Kadaně podlehl doma právě Benátkám. Snad se vše podaří a Třebíčské bílé hvězdy čtvrtou příčku udrží!

Jan Zeman