Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč si upevnila čtvrtou příčku
Třebíč si upevnila čtvrtou příčku PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Únor 2013 13:47

Sobotní zápas mezi domácím Baníkem Most a Horáckou Slavií Třebíč opět potvrdil skvělou sezónu Horáků. Hosté si na Vysočinu odvezli všechny body za výhru 4:1! Ani bojovný celek z Mostu nezastavil Třebíčské bílé hvězdy.

Hráči hostů měli trochu pomalejší rozjezd a inkasovali jako první. V 15. minutě se trefil Jan Divíšek. O tři minuty později již bylo vyrovnáno, když skóroval v přesilovce 5 na 3 Vondráček.

Druhou třetinu zahájili mírným náporem domácí, ale bez výraznější šance. Výjimkou bylo trestné střílení Rohana, ale bez gólové tečky. To hosté postupně převzali otěže zápasu a postupně nastříleli tři branky do domácí klece. První skóroval tečí Kaut. Martin Dočekal objel za brankou a zasunul pod beton brankáře Volkeho, 1:3. Poslední branku zápasu dal Tomáš Fořt. Bravurně se protáhl mezi dvěmi obránci a prostřelil Volkeho mezi betony. Stav 1:4 vydržel až do konce zápasu.

 

Třetí třetina již byla bez šťávy z obou stran. Domácí Most je sice nepříjemný soupeř, ale jak poznamenal po zápase trenér Slavie Pokorný, není to celek kompaktní. Nehrají jako jeden tým. To naopak Třebíč stále hraje vynikající hokej a vítězstvím si zvětšila náskok na pátou Kadaň už na čtyři body.

Ve středu hostí Horácká Slavia na domácím ledě celek Litoměřic, který finišují do play-off. V posledních čtyřech kolech jejich hráči čtyřikrát vyhráli, když deklasovali Benátky sedmi brankami, vyhráli v Kadani a naposled doma porazili Jihlavu jednoznačně 4:1. Do play-off jim chybí čtyři body. Naopak Třebíč bude chtít podržet čtvrtou příčku a výhodu domácího prostředí pro první kolo play-off. Bude to jistě zajímavé utkání. Přijďte ve středu od 17:30 povzbudit bílé hvězdy!

Jan Zeman