Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Derby se proměnilo v drama
Derby se proměnilo v drama PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Únor 2013 09:23

Středeční derby mezi Horáckou Slavií a Rebely z Havlíčkova Brodu mělo neskutečný průběh. Hráči Třebíče měli za sebou povedené zápasy a byli favoritem. Na rozdíl od Rebelů, kteří doma inkasovali 6 branek od Jihlavy a odcházeli před vlastními fanoušky s ostudou 1:6! Ale už mnohokrát se potvrdilo, že utkání začíná za stavu 0:0 a na minulost se nebere zřetel. Stejně jako včera. Derby jak se patří viděli do konce jen pravý fanoušci s pevnými nervy. Utkání skončilo až v prodloužení vítězstvím hostů z Kotliny 6:5.

Od začátku bylo vidět, že domácí nejsou úplně ve své kůži. Hosté byli rychlejší důraznější a vypracovali si hned několik dobrých šancí, které zneškodnil Čiliak. V deváté minutě se poprvé v přesilovce prosadili hosté a otevřeli skóre na 0:1. Za další čtyři minuty Lukáš Havel už zvyšoval na 0:2. Domácí si překvapivě vybrali oddechový čas. Nepomohlo to. Hosté nastřelili tyč a o pár vteřin později se řítil na Čiliaka hostující Kostourek. Domácí fanoušci byli na infarkt. Naštěstí Horákům pomohla přesilovka, kdy se v 18. minutě trefil poprvé Dočekal. Poté ještě měli domácí do konce třetiny slušné možnosti na vyrovnání, ale hostující gólman Suchan odolal.

 

Ve druhé třetině čekali domácí diváci větší tlak od svých hráčů, ale opět na ledě dominovali hosté. Ve čtvrté minutě to bylo opět o dva góly, když se trefil Knotek, 1:3. Hosté měli další šance, ale brankář Čiliak držel domácí šance na zvrat. Ve 34. minutě přišla další přesilovka domácích a Burian dal kuriózní branku na 2:3. Hostující Suchan totiž chtěl odrazit puk letící z hora na branku, ale sám si ho srazil do branky! Poté opět Třebíč začala soupeře tlačit.

Do třetí třetiny už domácí fanoušci věřili ve vyrovnání, neboť závěr druhé třetiny byl podle jejich představ. Opak byl pravdou. Už ve druhé minutě třetí části byl stav 2:5! Postupně se trefili Polodna a podruhé Havel. Čiliak s nervy nevydržel a odjel z brány. Stejně na tom byli někteří diváci, kteří začali opouštět stadion. Jaká chyba! Sice střídající Dusík musel hned čelit šanci Havla, ale postupně se hra přesouvala na hokejky Třebíčanů. Když byly do konce třetiny 4 minuty a stav stále 2:5, další diváci mířili domů a do hospod. Sotva se však ocitli na parkovišti před halou, ozvalo se poprvé góól! Domácí Dočekal podruhé překonal Suchana, 3:5. Ještě si ani Dočekal nestačil plácnout na lavičce se všemi hráči a už se diváci radovali podruhé. Za dvanáct vteřin po Dočekalovi trefil Kaut na 4:5! Drama bylo na světě. Domácí zatlačili Rebely před bránu a Vondráček udělal chybu, když vyhodil puk ze hřiště a byl vyloučen. Magická dvanáctka zafungovala podruhé. Přesně dvanáct vteřin před koncem vyrovnal hattrickem Dočekal!

V prodloužení se už hrálo vabank. Domácí šanci neproměnili, naopak hosté ve čtvrté minutě Polodnou rozhodli. Není třeba věšet hlavy. Bylo to drama, jak se na derby patří. Domácí ukázali, že i v krizových situacích dokážou zabrat. Nyní odjíždí k dalšímu zápasu do Mostu a ve středu hostí Litoměřice, které finišují do play-off. Včera vyhráli v Kadani 3:1! Třebíč tím opět o bod zvýšila náskok právě na Kadaň. Drží čtvrtou příčku, tedy domácí výchozí pozici pro play-off. Věřme, že jí udrží až do konce.

Jan Zeman