Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Vítězství na ledě lídra soutěže!
Vítězství na ledě lídra soutěže! PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Leden 2013 11:35

Kdo si myslel, že minulé vítězství nad Mladou Boleslaví 6:3 bylo dílem náhody, v sobotu zíral podruhé. Horácká Slavia uštědřila Mladé Boleslavi porážku 1:4 na jejich ledě! Celek z Vysočiny potvrdil, že má formu a občasný výpadek, jako naposled s Olomoucí, nenadělá v týmu větší škody. Třebíčští nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy, kteří zůstali na marodce. I přes tuto nevýhodu si s domácími favority poradili.

Hned od začátku bylo vidět, že Třebíč nepřijela odehrát utkání z povinnosti. Stejně jako bylo vidět, že brankář Valent nemá zrovna svůj den. Dokonale totiž namazal na hůl Nahodila, který ovšem svoji šanci nedotáhl do úspěšného konce. Třebíč také hrála mnohem disciplinovaněji než jindy. To pomohlo, neboť překvapivě často hráli přesilovku právě hosté z Vysočiny. Domácí bruslaři se tak nemohli dostat dohry.

 

Ve druhé třetině přišel pro domácí dokonalý šok. Nejprve se trefil navrátilec Fořt, a o pár vteřin, kdy domácí lodivod masíroval hlavy svých svěřenců, se podruhé trefil Káňa. Valent na to opustil branku a přenechal ji mladému Willovi. Ten hned musel čelit tlaku Třebíče, když hrála přesilovku. Domácí se ubránili a v polovině zápasu snížili stav na 1:2. Svojí první branku v dresu Boleslavi dal Pitule. Následně jakoby domácí ožili a Rys po faulu jel trestné střílení. Čiliak ho ale bravurně vychytal a uklidnil Horáky. V poslední minutě hráli hosté opět přesilovku a dvoubrankové vedení jí vrátil Marek Laš. Do kabin se šlo za stavu 1:3 z pohledu Boleslavi.

Ve třetí třetině se domácí snažili o korigování stavu, ale dobrá hra Třebíče jim prakticky neumožňovala nějakou vážnou šanci. Navíc v 57. minutě ukázal Vojtěch Němec jak se má jet trestné střílení a zpečetil stav na 1:4. V závěrečném tlaku domácích už jen Nouza nastřelil tyč třebíčské svatyně.

Stav 1:4 je pro domácí Boleslav největší porážkou v sezóně na vlastním ledě. Hosté ukázali, že se hraje každý zápas od stavu 0:0. Předchozí výsledky nic neznamenají. Ve středu Třebíč hostí celek Písku a může si vylepšit svoji pozici v tabulce, kde na pátém místě ztrácí 2 body na Kadaň. Závěr soutěže bude jistě zajímavý a věřme, že s jasným postupem do play-off.

Jan Zeman