Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Vynikající výkon v Hradci přinesl ovoce
Vynikající výkon v Hradci přinesl ovoce PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Leden 2013 10:09

Hráči Horácké Slavie měli v nohou ještě pondělní derby s Jihlavou a ve středu se jelo na zápas do Hradce Králové. Ovšem na ledě to vypadalo, jakoby spíše Horáci měli odpočinek. Přehrávali soupeře ve všech situacích a zaslouženě si odvezli všechny body za vítězství 5:2.

Hráči Třebíče měli od počátku navrch. Už v sedmé minutě vedli hosté z Vysočiny 2:0. Během 42 vteřin se trefili Marek Laš a David Ostřížek. Poté přišla vyloučení, a když domácí odehráli prachbídnou přesilovku, naskočil na led vyloučený Ostřížek a pálil úspěšně mezi betony brankáře Čecha. To bylo pro domácí střídačku moc a do branky šel Filip Luňák, pro třebíčské hráče velmi dobře známý. Do konce třetiny už hosté kontrolovali stav.

 

Na začátku druhé třetiny se dostali domácí do ojedinělé šance a střelu Bergera zastavilo až břevno. Aktivní Ostřížek na druhé straně útočil na hattrick, ale neproměnil několik šancí. V přesilovce v polovině utkání nejprve už třebíčská střídačka zvedala ruce při střele Dočekala do poloprázdné branky, Luňák ovšem fantasticky zakročil. Za pár vteřin hosté rozebrali domácí obranu a Dočekal reparát nepropásl, 0:4! Domácí byli v útlumu a hosté na ledě kralovali. Pár vteřin před druhou sirénou rozebrali obranu podobně jako při čtvrtém gólu a  Dočekal opět dokončil ťukec na 0:5!

Ve třetí třetině už Třebíč kontrolovala hru. Domácí se snažili alespoň o čestný úspěch, ale Čiliak v brance Třebíče to nechtěl dovolit. Tempo Horáků pomalu opadlo a zřejmě posledních pět minut chyběla i celková koncentrace. Toho domácí využili a dvěma zásahy zkorigovali stav. Celkově však byl trenér Pokorný spokojený, cíl tři body splněn.

Nyní zajíždí Horácká Slavia do Ústí, kde to bude o poznání těžší. Dosud stále drží Třebíč páté místo v tabulce, má pouhé tři body ztráty na čtvrtou Kadaň a šest bodů náskoku před šestou Jihlavu. Za zmínku stojí včerejší utkání Rebelů z Brodu, kteří možná až zesměšnili celek Mostu. Na jeho ledě vyhráli 8:1! Pravda, ani Mostečtí diváci zřejmě moc nečekali, o čemž svědčí návštěva 106 diváků! Naskýtá se otázka, pro koho se zde hokej hraje, když otřepaná fráze říká, že se hraje pro diváky? Věřme, že v Třebíči budou mít diváci stále zájem chodit na dobrý hokej v hojném počtu. Třeba již příští středu, kdy celek Horácké Slavie hostí na svém ledě druhou Olomouc.

Jan Zeman