Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Derby tentokrát pro Jihlavu
Derby tentokrát pro Jihlavu PDF Tisk Email
Úterý, 15 Leden 2013 09:51

V letošní sezóně se v horáckém derby daří hostům. Třebíč dvakrát vyhrála v Jihlavě, Dukla si veze dvě vítězství z ledu Horácké Slavie. Včerejší zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Zde byli úspěšnější střelci z Jihlavy. Odvezli si výhru 3:2. Utkání i přes netradiční herní den, pondělí, mělo vynikající diváckou kulisu. Přes tři tisíce diváků obou celků vidělo nadprůměrné utkání. Jak asi závidí v Berouně, kam včera přišlo 111 diváků!

Začátek utkání byl opatrný a hráči se dostali k šancím jen sporadicky. Utkání hned od začátku mělo tvrdý ráz, za což pikali často hráči na obou stranách. Zajímavostí je, že byli tak nabuzeni na derby, že obě střídačky postupně pikali i za příliš mnoho hráčů na ledě! Šance byly v přesilovkách, třebíčský Vojtěch Němec měl jednu i v oslabení. Branku přinesla až nešťastné vyhození puku Čiliakem, kdy Jihlavský Jeslínek nezaváhal a hosté vedli 1:0. Ještě se ani nestačili na střídačce poplácat po ramenou a Martin Dočekal nekompromisně vyrovnal na 1:1. Hráči na tempu neubírali, ba co víc, ještě ho navyšovali. Diváci obou stran hnali své svěřence ke druhé brance.

 

I ve druhé třetině se hrál hokej na obě strany a opět s vyloučeními. V polovině utkání se v přesilovce prosadili hosté, kdy tečoval střelu před Čiliakem  Velecký, 1:2. Domácí se snažili vyrovnat, ale i hosté měli menší šance. Čas hrál v neprospěch domácích až do 38 minuty, kdy byl vyloučen hostující hráč. Za pár vteřin už opět stadion bouřil. Martin Dočekal se trefil podruhé! Vyrovnání vlilo do žil třebíčských hráčů nové síly, stejně jako následná přestávka. Do třetí třetiny šli hosté s výhodou přesilovky, ve které uzamkli domácí hráče v obranném pásmu i po jejím skončení. Za dalších pět minut další přesilovka Jihlavy. Největší šanci spálil Filip, který natřikrát nepřekonal Čiliaka. Navíc jeho přehnané dorážení ocenili rozhodčí vyloučením.  V následujících minutách mohl rozhodnout Dolníček, ale trefil jen tyč Novotného branky.  V 56. Minutě oslabil svůj tým střelec utkání Martin Dočekal, který za vražení Hodka dostal 5 + do konce utkání. V přesilovce trefil tyč za zády Čiliaka Čachotský. Domácí bránili obětavě, padali do střel a silou vůle remízu ubránili. Bohužel se sirénou vyloučili rozhodčí přísně Dolníčka. Místo hry 4:4 se hrálo prodloužení 5:3! Ale i to domácí borci přežili.

Nájezdy jsou loterie. Tentokrát se trefili za Jihlavu Čachotský a Zeman, za domácí, nikdo. Nutno koktnout, že utkání bylo vyrovnané i na střely. Prostě derby jak se patří, se šťastnějším koncem pro Jihlavu. Horáckou Slavii nyní čeká těžké dvojutkání. Ve středu na ledě Hradce Králové a v sobotu v Ústí. Věřme, že s dobrým koncem. 

Jan Zeman