Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V novém roce zatím bez prohry
V novém roce zatím bez prohry PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Leden 2013 11:17

Hokejisté Horácké Slavie si ve středu zajeli pro další body do Benátek nad Jizerou. Vítězství 3:2 zajistil v nájezdech Vojtěch Němec. Hráč, který je v Třebíči na hostování z Brněnské Komety, vsítil první branku a proměnil i rozhodující nájezd.

Vojta byl v tomto utkání velmi aktivní a připravil si i první šanci, kterou ovšem ve vlastním oslabení neproměnil. Ve čtrnácté minutě utkání už byl přesnější a zametl přihrávku Ostřížka za záda domácího brankáře. Třebíč vedla 1:0. Benátky ale bojovaly a už za dvě minuty bylo vyrovnáno. Plodek nejprve zahodil 100% tutovku, aby o čtyři vteřiny už mířil přesně, 1:1. V první třetině měl ještě tutovku Káňa, ovšem neproměnil.

Ve druhé části byli aktivnější domácí hokejisté, ale třebíčský brankář Čiliak měl opět svůj den. Co neubránili obránci Slavie, vyřešil Čiliak. O přestávce mezi druhou a třetí třetinou bylo v kabině zřejmě živo!

 

Do třetí části vlétli hosté jako vyměnění. Po pár vteřinách tečoval střelu Marek Laš, ale těsně minul. Ve 41. vteřině Jan Káňa napravil zaváhání z první třetiny a tentokrát nedal domácímu brankáři šanci, 2:1 pro Třebíč! Za pár minut měl opět velkou šanci Třebíče Němec, ale nedal, stejně jako ani dojíždějící Ostřížek nedokázal puk dopravit do branky. Proto přišel trest. Zkušený Tomáš Klimt propálil Čiliaka a Benátky vyrovnaly. V nastavení nevyužily Benátky přesilovku 4:3 a tak došlo na nájezdy. Domácí Skořepa ani Plodek nebyli úspěšní. Zato třebíčský Němec i Dolníček svoje nájezdy proměnili a tak se radovali hosté.

V tabulce tak stále drží Třebíč čtvrtou příčku před Kadaní. A právě v sobotu zajíždí Horáci na led Kadaně. V souboji o čtvrtou příčku to bude zápas pravdy. No a v pondělí čeká na Třebíč rival z Jihlavy! Přijďte třebíčské bojovníky povzbudit!

Jan Zeman