Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Další šestka, jako v člověče…
Další šestka, jako v člověče… PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Prosinec 2012 08:59

Středeční utkání v Písku se Horákům nadmíru povedlo. Po výborném výkonu doma proti Boleslavi tentokrát nadělili šestku také Písku. Domácí nebyli odevzdaným soupeřem, ale nevstřelili ani jednu branku. Výhra 6:0 dokazuje dobrou formu Horácké Slavie stejně jako dobrou práci trenéra Pokorného. Ten po utkání přiznal, že musel krotit nadšení hráčů po skvělé hře ze soboty.

To se potvrdilo. Písek v sobotu vyhrál na ledě Jihlavy, což bylo překvapení a pro hráče ze dna tabulky i impuls. Také již v páté minutě zazvonilo Čiliakovi v uších. Ne vánoční zvoneček, ale tyčka konstrukce branky. Poté domácí zamkli Třebíč v pásmu a zle zatápěli. Hosté ovšem z protiútoku proměnili Ostřížkem 0:1. Za dvě minuty červené světlo za domácí brankou svítilo podruhé. Jan Káňa 0:2. Poté opět hráli převážně domácí, když hosté šli třikrát po sobě na trestnou lavici. Domácí i přes obrovskou převahu branku nedali. Hosté mohou děkovat Čiliakovi, který občas ani nevěděl, kde puk skončil.

 

Kdo čekal ve druhé třetině nápor domácích, nevěřil. Již za minutu a půl vstřel druhou branku v utkání Ostřížek, 0:3. Domácí snaha vycházela marně a hosté v pohodě hlídali skóre. A když šel ve 28. minutě na trestnou lavici poprvé domácí hráč, opět udeřili. Dvě minuty zatápěli pod kotlem, až sedm vteřin před návratem vyloučeného hráče zvýšil Vondráček na 0:4.

Třetí třetina měla rozhodnout, zda bude ještě drama. Domácí se ale hned na úvod dopustili faulu a po třinácti vteřinách ho potrestal Čuřík. Stav 0:5 více méně určil průběh třetí třetiny. Navíc v šesté minutě vyhnal z branky Exnera Tomáš Kaut, 0:6. Domácí už hráli odevzdaně a hosté si dovolovali akce pro diváky. Nejvíce zaměstnával domácí obranu Burian, který si chtěl vylepšit statistiky. Bohužel jen trefil minutu před koncem tyč.

Hosté zaslouženě odjeli s pocitem dobře vykonané práce. V sobotu je čeká poslední předvánoční utkání, kdy hostí poslední Beroun. Bude další šestka?

Jan Zeman