Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Jak je důležité míti Viléma!
Jak je důležité míti Viléma! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Prosinec 2012 10:02

Již několikrát se letos potvrdilo, že jedním z klíčových hráčů Horácké Slavie je Vilém Burian. Nejinak tomu bylo v posledních dvou zápasech Třebíče. V pondělí dal oba góly do sítě Jihlavy, včera dal důležitý vyrovnávající gól i rozhodující trestné střílení.

Třebíč otočila zápas s Hradcem Králové a zvítězila na nájezdy 3:2. V Třebíči se představil v dresu hostů odchovanec Michal Mikeska i Jakub Kania, který zde tři předchozí sezóny působil. Stejně jako Burian i on byl klíčovým hráčem Hradce. Domácím borců chyběl Lukáš Nahodil, který ve stejný den hrál utkání za Pardubice.

Domácí hráči šli sice do rychlého vedení, když už v páté minutě skóroval Křivohlávek. Hosté ovšem hráli svojí hru a zle zatápěli domácím. Když už se zdálo, že domácí vedení uhájí, Kania nastřelil puk před bránu a Berger tečoval za Čiliaka. Chybělo 18 vteřin do konce třetiny.

 

Ve druhé třetině se hrál otevřený hokej se šancemi na obou stranách. Úspěšný byl až v 38. minutě hostující Kania, 1:2. Ve třetí třetině opět velmi dobrý hokej nenudil diváky. V páté minutě Čiliak zneškodnil trestné střílení hostujícímu Brožovi. Domácím pomohla nedisciplinovanost hostů. Ve hře 5 na 3 vyrovnal Burian. Následně nastřelil Čuřík tyč Čechovi branky. Když další branku nepřineslo ani prodloužení, rozhodovali nájezdy. Za Třebíč se postupně trefili všichni střelci, tedy Kaut, Burian i Dolníček. Rozhodující nájezd byl připsán Burianovi. Vilda kraluje bodování Třebíče a vstřelil 13 branek. Ve statistikách i. ligy mu patří sedmé místo.

V sobotu hostí Třebíč třetí Ústí. Horácké Slavii patří příčka hned za ním, tedy čtvrtá. Věřme, že souboj dvou sousedů v tabulce nadchne i početné publikum.

Jan Zeman