Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Rozhodla první třetina
Rozhodla první třetina PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Listopad 2012 09:13

Středeční utkání Horácké Slavie a hostujících Litoměřic opět potvrdilo, že Třebíč jede na vítězné vlně. Výsledek 4:2 se rodil v nelehkém utkání, které rozhodly dva faktory. První excelentní třetina domácího celku a uzdravený David Ostřížek.

Domácí do utkání vlétli nabuzeni předchozími výsledky. Už ve třetí minutě rozvlnil síť brankáře Přikryla Vondráček. Horáci dále tlačili a měli spoustu dalších šancí. Jednou pomohla hostujícímu gólmanovi tyč. Až v poslední minutě proměnil další šanci opět Vondráček. Litoměřičtí tahali první třetinu za výrazně kratší konec.

V další části hry už ale hru vyrovnali a ve třetí třetině pro změnu tahali za kratší konec domácí. Hostům výrazně pomáhaly přesilovky. Na to, že hráli Třebíčští v domácím prostředí, je sedm vyloučených mnoho. Ve druhé části měli obě mužstva několik dobrých příležitostí ke změně skóre.

Domácí Čiliak i Litoměřický Přikryl všechny zlikvidovali, až do 37. minuty. To se ukázal navrátilec do sestavy David Ostřížek, který si položil i brankáře a dal důležitý třetí gól. Jeho hodnota se ukázala vzápětí, když 13 sekund před druhou sirénou konečně „odčaroval“ Čiliaka Husák, 3:1.

Domácí třetí třetinu začali přesilovkou a tím zmírnili tlak hostů. A když po následujícím tlaku ujeli domácí a Fořt zavěsil na 4:1, bylo rozhodnuto. Hosté se však nevzdali a tak se domácí bránili i za cenu faulů. Ubránili ale i hru 3 proti 5 a potom již čas hrál ve prospěch Třebíče. Poslední vyloučení přišlo necelou půlminutu před konce a vteřinu před sirénou kosmeticky upravil stav hostující Mrňa.

Domácí odehráli dobré utkání a zaslouženě si připsali tři body. Připomeňme jen pro zajímavost výsledek utkání suveréna z Mladé Boleslavi, který doma podlehl předposlednímu Berounu 0:3! V sobotu zajíždí Třebíč na led Šumperka a ve středu přivítá doma Benátky nad Jizerou. Věřme, že se na vítězné vlně sklouznou dál!

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Listopad 2012 09:25