Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Vítězná série pokračuje!
Vítězná série pokračuje! PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Listopad 2012 12:52

Čtvrtým vítězným zápasem v řadě bodovali Horáci na ledě Mostu. Výhra 6:3 se ale nerodila lehce. Zápas jak zakončil, tak i začal Vilda Burian.

První třetina nepřinesla mnoho vzruchu až do 18. minuty, kdy se prosadil právě jmenovaný útočník Slavie. Za stavu 0:1 se šlo i do kabin.

Ve druhé třetině začali hrát i domácí a tlak sílil, zejména v přesilovce. Jenže po jejím skončení naskočil na led vyloučený Nahodil a spolu se Šlahařem upalovali na bránu Mostu. Šlahař lehce zakončil. Za dalších šest minut už bylo 0:3, když přesilovku využil Kaut. Zdálo se, že Horáci dohrají v pohodě. Především když měl svůj den Marek Čiliak, který kryl mnoho šancí Mostu. To zřejmě uchlácholilo hráče z Vysočiny a přineslo zvrat. Nejprve domácí vystřídali brankáře a poté během prakticky dvou minut to bylo 2:3. Na první branku nahrával Roman Kadela, třebíčský odchovanec ve službách Mostu. Třebíč byla pod obrovským tlakem a nepomohla si ani dalším faulem. Oslabení třebíčští přežili a v zápětí zachytil Vondráček přihrávku domácích a prostřelil gólmana na 2:4. To vše v 39. minutě hry. Hosté přežili do konce třetiny.

 

V kabině bylo dle trenéra Pokorného trochu horko, ale na jejím začátku to nebylo znát. Mostecký Kotrla byl v šanci faulován, ale samostatný nájezd neproměnil. Hosté se možná trošku dali dohromady, ale více ze hry měli domácí. Až do 54. minuty, kdy si stejnou dovednost jako Kotrla vyzkoušel Nahodil. Na rozdíl od Mosteckého hráče však úspěšně. O pár minut později podruhé v zápase mířil přesně Vondráček. Snížení v poslední minutě bylo ze strany domácích jen kosmetickou úpravou.

Hodnotit zápas lze jen pozitivně. Mužstvo si sice vybralo slabou chvilku, ale jinak bylo jistě lepším mužstvem. Třebíč je nyní o skóre pátá za Jihlavou. V tabulce venkovních zápasů jí patří dokonce místo třetí. Bilanci domácích zápasů si může vylepšit ve středu, kdy hostí Litoměřice. Utkání začíná tradičně v 17:30.


Jan Zeman