Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Exibice Viléma Buriana!
Exibice Viléma Buriana! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Listopad 2012 10:30

Včerejší utkání I. hokejové ligy, Třebíč vs. Havlíčkův Brod, se změnilo v exhibici Vildy Buriana. Třebíčský odchovanec udolal s jednou pomocí Vondráčka Rebely 5:1. Sám vstřelil 4 branky!
Utkání sice nebylo tak jasnou záležitostí, jak napovídá výsledek. Hosté dostali hned na začátku možnost přesilovky a tím zabrzdili rozjezd domácích. K jejich smůle ovšem bez vážnějšího efektu. V páté minutě se poprvé prosadil Burian. Už o tři minuty později lovil hostující gólman Dolejš puk znovu, když Vilda dorazil za záda střelu Dolníčka. Domácí hráli v pohodě a mohli přidat i další branky.
Ve druhé třetině se obraz hry změnil, zřejmě po důkladném pohovoru v kabině hráli hosté jako vyměnění. Čiliak ovšem ukázal, že on kotouče často ze sítě často neloví. Postupně vychytal, stejně jako později, mnoho šancí Rebelů. V polovině třetiny už domácí opět vyrovnali hru a muž zápasu v 36. minutě zkompletoval hattrick! Tím opět domácí „odrovnali“ soupeřův tlak.

Ve třetí třetině šli hosté do hry bez zábran s jediným cílem zkorigovat výsledek. Tlak byl chvílemi enormní, ale Čiliak držel čisté konto až do 57. minuty, kdy dal čestný úspěch Endál. Hosté si možná mysleli na lepší výsledek a celé pětky se hrnuli před bránu domácích. Toho využil opět Burian, když si doslova vychutnal hostujícího brankáře předpisovým blafákem. Bylo vidět, že když se daří, tak to tam padá! Namlsaní Horáci potom dorazili Rebely pátým gólem Vondráčka.
Hostům se zřejmě neodjíždělo s chladnou hlavou. Derby mělo z jejich pohledu vypadat jinak. Asi jako motivace domácích, kteří dostali minule od trenéra Pokorného výtečnou svačinku. Po dobrém výsledku je čekala další pochoutka, zřejmě od jeho manželky, která je vyhlášenou kuchařkou! Hráče čekalo překvapení v podobě prsatých slečen. Tedy z marcipánu! Věřme, že dobrá nálada a výsledky se přenesou i do dalších zápasů.  Už v sobotu je čeká nepříjemný Most, navíc na ledě Severočechů. A příští středu přijede další nepříjemný soupeř z Litoměřic. 

Jan Zeman