Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč porazila poslední Písek
Třebíč porazila poslední Písek PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Listopad 2012 08:42

Středeční zápas s celkem Písku přinesl konečně ze strany Horácké Slavie pěkný hokej. Ve dvacátém kole I. ligy navíc Třebíč nastřílela 5 gólů. Výsledek 5:1 je zatím nejvyšší výhrou v této sezóně! Poznamenejme, že zaslouženou.

Po nepovedeném utkání nastoupili domácí jako po pořádné masáži a v první třetině byl na ledě prakticky jeden tým. Postupně se v rozmezí 6 minut trefili dvakrát Dolníček a jednou Křivohlávek. Hosté si poté vzali oddechový čas. Krátce to pomohlo, protože hned poté připravil dárek pro svého otce mladý Frank Kučera, 1:3. Jeho otec František byl zhruba ve stejný čas uveden do Síně slávy českého hokeje. Slavný olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistra světa a dlouholetý hráč v NHL (vystřídal 7 klubů!), by měl ze syna jistě radost. Ne ovšem ze hry Písku. Hráči se sice snažili, ale na rozjetou Třebíč nestačili.

 

Ve třetí třetině přidal nejhezčí branku Vilda Burian, když si položil i brankáře a skóroval do prázdné brány. Pátý úspěch přidal šest minut před koncem Martin Dočekal, který tečoval Dolníčkovo nahození. David Dolníček byl mužem zápasu. Poté co nedohrál utkání v Boleslavi se ukázal jako pravý vůdce a 4 body za dvě branky a dvě asistence byl klíčovým mužem týmu.

V mužstvu se podruhé v sezóně objevil bek z Komety Brno Vlastimil Bilčík, který se před sezónou do mužstva neprosadil. Odehrál zatím zápasy této sezóny v dresu druholigové Techniky Brno. Nyní při výrazné marodce byl povolán do mužstva Slavie.

Třebíč opět bodovala naplno a v tabulce se posunula o jednu příčku na sedmé místo. Díky lepšímu skóre přeskočila Havlíčkův Brod, který včera inkasoval výprask 8:2 v Kadani. V sobotu zajíždí Horáci do Berouna a příští středu v derby hostí právě Brod. Věřme, že jim elán a forma vydrží a ukážou divákům, že se vyplatí přijít shlédnout dobrý hokej!

Jan Zeman 

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Listopad 2012 08:48