Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč dostala v Boleslavi výprask
Třebíč dostala v Boleslavi výprask PDF Tisk Email
Středa, 07 Listopad 2012 05:58

Na pondělní utkání v Mladé Boleslavi budou chtít hráči Horácké Slavie rychle zapomenout. Porážka 1:6 hovoří za vše. A bohužel, tentokrát nelze hovořit o krutém výsledku, odpovídal hře.

První velkou šanci spálil Jakub Čuřík, následně již ve třetí minutě šli domácí do vedení. Hráči Třebíče působili těžkopádně. Zřejmě i vinou náročného sobotního utkání, kdy vydali mnoho sil. Ale na druhou stranu, ani Boleslav v Jihlavě neměla na růžích ustláno, navíc hrála prodloužení. Ani přesilovky nebyly účinnou zbraní Horáků. Větší šance si při nich budovali domácí. Boleslav si více méně bez většího úsilí hlídala stav. A ve 13. minutě vedla už 2:0. Další šance pokryl Čiliak, který někdy byl jak sám voják v poli.

Ve druhé třetině vše jak přes kopírák. Třetí minuta, domácí sevřeli Třebíčské v jejich třetině a po několika kombinacích byl stav 3:0. Jak brankář, tak i hráči v poli nešetřili kritikou Ondřeje Dlapu, který vypadal, jak kdyby hrál poprvé velké utkání. Nevěděl koho bránit, motal se jak mátoha a pro domácí útočníky nebylo problém si prakticky vyzkoušet přesilovku. Naštval jistě i trenéra Pokorného, neboť od té chvíle se na ledě neobjevil.

Od poloviny třetiny se zdálo, že se Třebíč probouzí a má i něco z utkání. Pomohla i přesilovky 5:3, která trvala sice jen půl minuty, ale tím vzala vítr z plachet domácím. Hosté v přesilovce sice nic nevymysleli, ale drželi alespoň puk. Když pochytal spoustu šancí Čiliak, zdálo se, že stav vydrží do třetí třetiny. Hosté ovšem zapomněli, že se hraje do poslední sekundy a tak toho využili domácí bleskovou akcí, završenou čtvrtým gólem. Na brankáři Čiliakovi bylo vidět rozhořčení. Šest fanoušků Třebíče si myslelo, že do třetí třetiny už nenastoupí, ale nastoupil. To bylo z jeho strany vše.

Hned po 60 vteřinách nechali hosté příliš prostoru domácím a David Výborný definitivně rozladil brankáře hostů, 5:0. Do branky šel Dusík a trenér Pokorný si vzal time-out. Od té chvíle se na ledě neobjevil kapitán Dolníček, který neměl též svůj den. Nyní se zdálo, že Třebíč začíná mít konečně v zápase ty správné otáčky. Hra se vyrovnala a přišly šance. A taky čestný úspěch Martina Dočekala. Nápor se však nekonal. Už za minutu putoval po přísném vyloučení na trestnou lavici Zdráhal a domácí pošesté rozvlnili síť třebíčské branky.

Nutno poznamenat, že utkání sice moc hokejovosti nepřineslo, nicméně ostrých soubojů celkem dost. Hráči Boleslavi občas až příliš dohrávali souboje v poli, kdy ruce byli nad výší ramen, ovšem bez reakce rozhodčích, stejně jako provokace Bohunického, který mimo jiné po odehrání osekával ze zadu do lýtka Kauta. Na to i doplatil, když v polovině utkání ho čistým hitem odstavil Zdráhal a Bohunický se dostal na střídačku pouze za asistence domácího maséra a hráčů. Zdráhal se stal poté terčem mnoha provokací a útoků domácích.

Utkání se hostům nepovedlo, o čemž svědčí i poměr střel 39:19. Boleslav je sice lídr tabulky, ale hosté jim výhru velmi ulehčili. Věřme že si ve středu s Pískem napraví reputaci a předvedou lepší výsledek.

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Listopad 2012 07:53